Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
SATI publiceert tweede raming druivenseizoen 2016-2017

Zuid-Afrikaanse druivenvolumes komen overeen met eerste raming

De South African Table Grape Industry (SATI) heeft een tweede raming gepubliceerd voor het druivenseizoen 2016-2017. Er wordt een normale oogst verwacht en de volumes komen overeen met de eerste prognose van 11 november 2016 waarbij de productie tussen de 61,1 en 63 miljoen dozen geraamd werd.

In de Noordelijke Provincie is de oogst voltooid en komen de volumes overeen met de raming van 5,3 miljoen dozen. In de regio Oranjerivier, één van de grootste productiegebieden, zal het volume 20,3 miljoen dozen bedragen, waardoor de eerste raming licht overschreden wordt. In Olifantsrivier is de oogst voor meer dan de helft voltooid. Naar verwachting zal het volume op of iets onder de raming van 4,2 miljoen dozen liggen. In Bergrivier en Hexrivier is de oogst in volle gang. Er wordt verwacht dat het volume in beide regio's overeen zal komen met de eerste raming. Bij de tweede raming werd ook rekening gehouden met de waarnemingen van een aantal deskundigen uit de sector en de meest recente gegevens.


Tabel: Tweede oogstraming uitgedrukt in dozen van 4,5 kilo (Miljoenen)

Ondanks de droge omstandigheden tijdens het groeiseizoen heeft het fruit zich goed ontwikkeld. Het ziet er naar uit dat het volume van 63 miljoen dozen gehaald zal worden, hoewel dit misschien nog met 1,3 % overschreden zal worden ten opzichte van de eerste raming. Het volume van dit seizoen laat geen grote stijgingen zien maar toont wel aan dat de productie zich heeft hersteld en dat nieuwe rassen hogere opbrengsten opleveren.

Voor meer informatie:
Clayton Swart,
SATI
Tel: +27 (0) 21 863 0366
Email: clayton@satgi.co.za

Publicatiedatum: