Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Daniel Larsson, Hebe Frukt

Pruimen alternatief voor dure appelen in Zweden

De hoge appel- en perenprijzen op de Zweedse markt als gevolg van de krappe aanvoer uit Zuid-Tirol, België en Nederland hebben er voor gezorgd dat steenfruit inmiddels een aantrekkelijk alternatief voor hardfruit is geworden.


"De laatste weken is de markt voor steenfruit zeer goed. De vraag is gestegen en de kwaliteit is prima. We leveren een breed aanbod aan rassen tegen goede prijzen. Het is een welkome afwisseling op vorig jaar toen de vraag slecht was. Ik denk dat de hoge groentenprijzen de afzet ook hebben gestimuleerd. Retailers hebben invloed op de vraag omdat zij zoeken naar alternatieve producten om te presenteren," legt Daniel Larsson uit van Hebe Frukt.



Hebe haalt zijn steenfruit uit Nederland in plaats van het direct uit Zuid-Afrika en Chili te importeren. Zo is het bedrijf er zeker van dat het zijn klanten jaarrond een vers product kan leveren. Daniel legt uit dat hij 1 of 3 pallets kan bestellen, afhankelijk van de vraag, in plaats van een hele container die misschien niet op tijd verhandeld kan worden. Op deze manier kan het bedrijf altijd optimaal vers fruit aanbieden en ook een breder scala aan producten leveren.



"In de wintermaanden kiezen Zweedse consumenten graag uit een ruim assortiment aan pruimen. We leveren blauwe (black pearl), rode (lady red), roze/gele (sapphire), gele (citroen, sun kiss) en nectarines. Door de verscheidenheid aan kleuren kan het fruit aantrekkelijk uitgestald worden in het winkelschap. Bovendien zijn de prijzen voor de verschillende rassen ongeveer gelijk," vervolgt Daniel. "Op het gebied van smaak is er ook veel verbeterd. Telers hebben hard gewerkt om een nog smakelijker product te leveren. Naast de betere smaak en het aantrekkelijke uiterlijk is de houdbaarheid van het fruit ook aanzienlijk verbeterd."


Citroenpruimen, een pruim die al enige tijd op de Zweedse markt te koop is en die 7 tot 8 jaar geleden voor het eerst vermarkt werd door Nature's Fresh.

"Tot zo'n twee à drie jaar geleden dacht ik, evenals vele anderen, dat steenfruit bij de zomer hoorde. Nu de kwaliteit zo veel verbeterd is, ben ik van gedachten veranderd. De smaak is veel consistenter en ik proef geen verschil meer tussen een pruim uit Spanje of één uit Zuid-Afrika. Ik denk dat dit te maken heeft met de betere rassen en het feit dat telers de vruchten wat langer aan de bomen laten rijpen."



"Als groothandelaar is het belangrijk om altijd voor het beste fruit op de markt te kiezen. Bij Hebe gaan we niet voor de laagste prijs maar voor de smaakvolste rassen die hun kwaliteit behouden. Het leveren van fruit van mindere kwaliteit aan de retail bezorgt de klant een vervelende ervaring waardoor deze mogelijk geen steenfruit meer af zal nemen. Een goede ervaring zal er daarentegen voor zorgen dat de klant terugkomt om meer te bestellen."


Voor meer informatie:
Daniel Larsson
Hebe Frukt & Grönt AB
Tel: +46 31 780 27 02
Fax: +46 31 19 33 28
Email: Daniel.Larsson@hebe.se
www.hebe.se
Publicatiedatum: