Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
29% Ierse kinderen eet niet genoeg groenten en fruit

Kinderen in Ierland eten te weinig groenten en fruit. Daarnaast blijkt uit recent onderzoek dat veel Ierse kinderen niet eens weten waar hun eten vandaan komt. Eén op de zeven kinderen denkt dat groenten en fruit afkomstig zijn uit de supermarkt. 

Michael Kelly, oprichter van Grow it Yourself, is een initiatief gestart met het doel om kinderen hun eigen voedsel te laten verbouwen. 29% van de kinderen eet niet genoeg groenten en fruit. Michael Kelly heeft de overheid opgeroepen om een leerplan voor voedsel te maken. Michael Kelly: "Bij kinderen tussen de vijf en zes jaar komt het het meest voor dat ze denken dat groenten en fruit ontstaan in de supermarkt. Soms denken kinderen ouder dan elf dat ook nog. Eén van de meest belangrijke stappen die de overheid kan maken, is om een onderwijsprogramma voor voeding te maken. Onderzoek wijst uit dat ouders dit ook willen."

De Sow and Grow campagne van dit jaar zal 45.000 basisschool leerlingen leren hoe ze hun eigen voedsel kunnen groeien. Hierdoor is het in de afgelopen vijf jaar gelukt om 100.000 kinderen te leren hoe ze hun groenten kunnen kweken. Kelly: De kinderen leerden niet alleen het groeiproces van een plant, maar ze kregen ook plezier in het verbouwen en eten van hun eigen voeding."

Publicatiedatum: 6-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: