Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge druivenprijzen in India

Op de Indiase markt is de aanvoer van druiven momenteel laag, wat zorgt voor hoge prijzen. Telers uit de regio Nashik kampten in december en januari met kou weer, waarbij de temperaturen daalden naar 5 °C tot 7 °C. Hierdoor ontstonden er vroeg in het seizoen tekorten.

Volgens Arun Aher, van het exportbedrijf Task Fruits India, is de kwaliteit goed, maar zijn de maten overwegend klein. De goede maten, 18 tot 20 mm, zijn bestemd voor de export naar Europa.

De krappe aanvoer heeft tot hogere prijzen geleid. De prijs van een kilo druiven schommelt op de binnenlandse markt momenteel tussen de €1,37 en €1,51. In dezelfde periode in 2015 lag de prijs tussen de €1.04 en €1,10. Aher verwacht dat de prijzen in februari weer zullen dalen omdat de productie dan weer zal stijgen, maar de vraag zal uiteraard ook bepalend zijn.



Indiase druivenexporteurs verkeren in een gunstige positie aangezien de druivenmarkt momenteel nagenoeg leeg is. De concurrentie in Zuid-Afrika en Chili kampt met tegenvallende oogsten en een lage kwaliteit. Dit betekent dat bedrijven zoals Task Fruits het vooral op zullen moeten nemen tegen andere Indiase exportbedrijven. De Indiase sector heeft zijn kwaliteitsstandaarden verbeterd en de Indiase regering heeft fytosanitaire regels ingevoerd. Exporteurs mogen hun producten alleen exporteren als zij geregistreerd zijn bij de overheid, die ondersteuning heeft geboden bij het verbeteren van de kwaliteitsstandaarden.
Indiase druiven hebben momenteel een cif-prijs van €14 in Rotterdam. Aher vertelt dat deze toereikend is om alle kosten te dekken. Voor Task Fruits is Europa belangrijk omdat het bedrijf 65% tot 75% van zijn volumes naar deze markt exporteert. "Ieder jaar proberen we ons exportvolume met 10% tot 15% te vergroten," aldus Aher.

Voor meer informatie:
Tarun Aher
Task Fruits India Private Limited
Mob: 91 94220 07491
Email: arun.aher@gmail.com

Publicatiedatum: