Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Met restafval houdbaarheid AGF verdubbelen

"We hebben een manier ontwikkeld om door middel van resten uit de tuinbouwproductie de houdbaarheid van verse producten aanzienlijk te verlengen," vertelt James Rogers van Apeel Sciences. "Onze eetbare formule vertraagt het bederf zodat groenten en fruit langer vers blijven."

De formule kan in sprayvorm toegepast worden of producten kunnen er in gedompeld worden. De volledig uit levensmiddelen vervaardigde producten van Apeel, Invisipeel en Edipeel dragen bij aan een hoger rendement binnen de AGF-sector omdat zij het verhandelbaar volume vergroten.


Tot vijf maal langer houdbaar
De houdbaarheid van AGF is beperkt als gevolg van oxidatie en vochtverlies. Apeel vertraagt deze processen. "We mengen ongebruikt plantenafval en hieruit selecteren we een groep voedingsmoleculen waaruit we de formule bereiden."

Hoewel Apeel onzichtbaar is, zullen producten die er mee behandeld zijn verser smaken, vervolgt Rogers. Hoe sneller de formule na de oogst wordt toegepast, hoe beter. "Sinds kort is er vanuit de retail ook interesse voor ons product om de rijping van bananen te vertragen. Ons product kan ook in distributiecentra van retailketens gebruikt worden."Stopt schimmelvorming
Naast oxidatie en vochtverlies kampen veel producenten en distributeurs ook met schimmelvorming. Om vochtverlies te beperken, worden verse producten vaak gekoeld opgeslagen waarmee de ideale omstandigheden voor schimmelgroei gecreëerd worden. De toepassing van Edipeel maakt het mogelijk de producten op een drogere plaats op te slaan zodat schimmelvorming tegengegaan wordt zonder dat er schimmelwerende middelen nodig zijn.

Geschikt voor veel verschillende producten
Apeel is toepasbaar op de meeste soorten AGF. "Het is met goed resultaat op tientallen producten getest," vervolgt Rogers. In sommige gevallen kan Apeel de houdbaarheid  tot wel vijf maal verlengen. Dit is bijvoorbeeld het geval voor citrus zoals sinaasappelen, citroenen en limes. Avocado's zijn anderhalf maal langer houdbaar en het schapleven van aardbeien en blauwe bessen wordt verdubbeld door het gebruik van Apeel.
 


Oplossing beperkte koelcapaciteit ontwikkelingslanden
Tot nu toe zijn de Apeel producten gebruikt in de Verenigde Staten, Mexico, Chili, Kenia, Nigeria en Zuid-Afrika. In Afrika biedt het middel een alternatief voor gekoelde opslag. "Het koelen van producten kan problemen geven in sommige markten," legt Rogers uit. "Door ons product toe te passen, kunnen telers in ontwikkelingslanden hun rendement verhogen." Met de steun van de Bill Gates Foundation kan Apeel Sciences zijn producten tegen lage prijzen in Afrika aanbieden.

James Rogers zal aanwezig zijn op de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn. Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met:

James Rogers
Apeel Sciences

Publicatiedatum: 7-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: