Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ganzen ruïneren Australische mangoteler

In Noord-Queensland zijn 13.000 dozen mango's verwoest door eksterganzen. Men gelooft dat ze uit Northern Territory zijn gekomen vanwege de overmatige droogte en een gebrek aan waterpoelen aldaar. Peter Manolis uit Kelso (aan de rand van Townsville) vertelt dat hij al wel eerder eksterganzen in het gebied heeft gezien, maar dat hij nog nooit zo'n verwoesting heeft meegemaakt als dit jaar.

Manolis: "Rond oktober kwamen er duizenden eksterganzen over en ze eten van onze mango's. Drie jaar geleden kozen ze één vrucht uit om op de grond te smijten en erin te pikken, maar de laatste twee jaar landen ze in de bomen en pikken ze lukraak aan alle vruchten. Dit seizoen vallen ook meerdere soorten vogels het fruit aan, zelfs kraaien."

Dr Hamish Campbell, senior onderzoeker aan de Charles Darwin University, bevestigt dat de ganzen die op de mango's azen waarschijnlijk vanuit Northern Territory zijn overgevlogen. Campbell: "Een aantal van de vogels die we hebben geringd, vliegen 600 kilometer, dus het is aannemelijk dat deze vogels vanuit Northern Territory komen."

Publicatiedatum: