Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ganzen ruïneren Australische mangoteler

In Noord-Queensland zijn 13.000 dozen mango's verwoest door eksterganzen. Men gelooft dat ze uit Northern Territory zijn gekomen vanwege de overmatige droogte en een gebrek aan waterpoelen aldaar. Peter Manolis uit Kelso (aan de rand van Townsville) vertelt dat hij al wel eerder eksterganzen in het gebied heeft gezien, maar dat hij nog nooit zo'n verwoesting heeft meegemaakt als dit jaar.

Manolis: "Rond oktober kwamen er duizenden eksterganzen over en ze eten van onze mango's. Drie jaar geleden kozen ze één vrucht uit om op de grond te smijten en erin te pikken, maar de laatste twee jaar landen ze in de bomen en pikken ze lukraak aan alle vruchten. Dit seizoen vallen ook meerdere soorten vogels het fruit aan, zelfs kraaien."

Dr Hamish Campbell, senior onderzoeker aan de Charles Darwin University, bevestigt dat de ganzen die op de mango's azen waarschijnlijk vanuit Northern Territory zijn overgevlogen. Campbell: "Een aantal van de vogels die we hebben geringd, vliegen 600 kilometer, dus het is aannemelijk dat deze vogels vanuit Northern Territory komen."


Publicatiedatum: 8-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: