Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Binnenlandse markt, China, EU en zuidelijk halfrond

Appelsector Washington verwacht veel concurrentie

Randy Steensma van Honey Bear in Wenatchee vertelt dat het verkoopseizoen in volle gang is. Het bedrijf probeert te profiteren van de 20% grotere appelproductie in de staat Washington. "Vorig jaar hadden we een kort seizoen maar dit jaar zullen we waarschijnlijk weer een normaal seizoen hebben. We hebben nog behoorlijke voorraden, dus we kunnen de meeste rassen nog tot juni, juli en wellicht zelfs augustus leveren," vertelt Steensma.

De prijzen, die Steensma beschrijft als 'fenomenaal', zijn iets lager dan vorig seizoen waardoor de vraag goed is. "Appelen zijn perfect te vermarkten in de wintermaanden omdat er in deze periode weinig ander fruit in de winkelschappen ligt. Er zijn bijvoorbeeld geen kersen, perziken of meloenen."



Concurrerende landen 
Momenteel heeft Steensma concurrentie vanuit andere Amerikaanse staten en China. Over een week of zes zullen landen als Chili en Nieuw-Zeeland ook starten met de appelexport. "China is onze grootste buitenlandse concurrent omdat zij goedkope appelen leveren. Ik heb echter begrepen dat hun voorraden binnen nu en drie weken uitgeput zullen zijn."

Het EU-effect
Steensma merkt ook het effect van de EU sancties tegen Rusland. "Telers zijn de Russische markt kwijtgeraakt en daardoor worden Poolse appelen nu wereldwijd geƫxporteerd. Hetzelfde geldt voor Italiaanse en Franse appelen. Ik verwacht echter dat deze appelen de komende weken aan kwaliteit zullen gaan verliezen aangezien deze landen niet over moderne opslagfaciliteiten beschikken en wij wel. Als het aankomt op kwaliteit, zullen wij dus weer terrein gaan winnen."


Voor meer informatie: 
Randy Steensma
Honey Bear Tree Fruit Co.
Tel: +1-509-663-2625
randy@honeybear-nuchief.com
http://www.honeybeartreefruit.us/
Publicatiedatum: