Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Waitrose verkoopt spinazie als ontbijt

Ahold-Delhaize wil verder uitbreiden in Griekenland en ServiŽ

VK: Bestway Wholesale heeft winstdaling
De bruto jaarwinst van Bestway Wholesale is jaar op jaar afgenomen van £44,6 miljoen naar £19,7 miljoen. De omzet nam af met 1,1% tot £2,17 miljard. Volgens het bedrijf wordt de groothandelssector benadeeld door de voedselprijsdeflatie, felle concurrentie en veranderende trends in het consumentengedrag. (talkingretail.com)

VK: Waitrose verkoopt spinazie als ontbijt
Waitrose heeft een ontbijtsalade in het assortiment opgenomen. De ontbijtsalade bevat spinazie, rode rijst, quinoa, ei en wat hollandaise-saus. Volgens een persverklaring van Waitrose zijn de ontbijtsalades een goede bron van proteÔne. De salades zijn direct geschikt voor consumptie en spelen in op een trend dat werknemers steeds vaker hun eerste maaltijd van de dag op kantoor consumeren.

Ahold-Delhaize wil verder uitbreiden in Griekenland en ServiŽ
Leonidas Vrettakos van AB Vassilopoulos heeft aangegeven dat zijn bedrijf na een positief 2016 verder uit wil breiden. AB Vassilopoulos heeft in 2016 prijsinvesteringen uitgevoerd en heeft ook kunnen profiteren van de neergang van concurrent Marinopoulos. Vrettakos heeft echter ook aan dat Marinopoulos in 2017 nog een factor van betekenis zal hebben nu deze keten is overgenomen door Sklavenitis. AB Vassilopoulos gaat in 2017 Ä100 miljoen investeren in 30 nieuwe vestigingen en in de bouw van een opslagplaats. Vrettakos sluit niet uit dat er incidenteel kleine overnames worden uitgevoerd, vooral als hierdoor de positie in Thessaloniki en Kreta kan worden versterkd. Dick Boer van Ahold-Delhaize heeft tegelijkertijd in de lokale media aangegeven dat zijn bedrijf plannen heeft voor verdere uitbreiding in ServiŽ. Boer had hierover overleg met de Servische premier Aleksandar Vucic. (igd.com)

VS: Wegmans introduceert Power Meals

Wegmans heeft zijn nieuwe productenlijn Power Meals geÔntroduceerd. Power Meals bevatten verse ingrediŽnten voor een gebalanceerde voeding. De Power Meals zijn goed geschikt als lunch of diner. De nieuwe lijn is opgenomen in het assortiment van de meeste Wegmans-vestigingen en hebben afhankelijk van de ingrediŽnten prijzen tussen de $8 en $15 (Ä7,44 en Ä13,95). (groceryheadquarters.com)

De focus van Majid Al Futtaim op de lange termijn voor Afrika
Majid Al Futtaim is van plan om een sterke basis in Afrika op te zetten, door voornamelijk met het Carrefour-merk te werken. De retailer wil het merk in 2017 uitbreiden door 10 nieuwe hypermarkten en 19 supermarkten te openen. De kernactiviteiten van Majid Al Futtaim betreffen het hypermarktsegment. De keten wil zodoende in Egypte, Pakistan en de Verenigde Arabische Emiraten per land twee hypermarkten openen en per land een hypermarkt in Kenia, JordaniŽ, Libanon en Saoedi-ArabiŽ. (igd.com)

Ocado zoekt robot-orderpicker
De Britse online supermarkt Ocado zoekt naar manieren om de bedrijfsvoering verder te automatiseren. Om die reden zoekt het bedrijf naar een robot die bestellingen samen kan stellen en kan verpakken. Ocado werkt hiervoor samen met het SoMa Project. Dit is een project voor robottechnologie dat wordt gefinancierd door de EU. Er is al zo'n 18 maanden samen aan dit initiatief gewerkt. Onlangs werden voor het eerst de ontwikkelingen aan het publiek gedemonstreerd. (theverge.com)Kenia: Nakumatt in gesprek met leveranciers
De Keniaanse retailer Nakumatt is gesprekken met leveranciers aangegaan om ervoor te zorgen dat de levering van producten normaliseert. Wegens achterstallige betalingen zijn bij vestigingen van de keten sommige schappen geheel leeg. Nakumat heeft al langere tijd wat problemen, ondanks dat het bedrijf een zakenpartner heeft gevonden voor een kapitaalinjectie. (citizentv.co.ke

Majid Al Futtaim heeft sterke jaarresultaten
Het in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde Majid Al Futtaim had in zijn retailafdeling een omzettoename van 8% tot AED 23,9 miljard (Ä6,0 miljard). De bruto winst nam toe met 5%. Majid Al Futtaim is verantwoordelijk voor de Carrefour-franchise in zo'n 38 landen in het Midden-Oosten, Afrika en AziŽ. De resultaten kwamen tot stand dankzij verdere uitbreidingen, terwijl het netwerk ook in 2017 zal worden uitgebreid.  De keten opende in 2016 10 nieuwe hypermarkten, waarmee het hypermarktsegment nu 77 vestigingen kent. Ook werd het supermarktnetwerk uitgebreid met 10 winkels tot een netwerk van 96 locaties. 

Groot-Porto eerste Portugese locatie van Mercadona
De Spaanse retailketen Mercadona heeft een stuk terrein van 9.000 vierkante meter in de gemeente Vila Nova de Gaia in de regio Groot-Porto gekocht. Op deze plek gaat d keten in 2019 zijn eerste Portugese vestiging openen, waarna er nog eens drie winkels in Portugal worden geopend. (esmmagazine.com)

Kenia: Carrefour breidt bezorgdienst in Nairobi uit
Carrefour heeft zijn thuisbezorgnetwerk in Nairobi uitgebreid tot gebieden die iets verder buiten de Keniaanse hoofdstad reiken. Hiermee wil de keten inspelen op het stijgende besteedbaar inkomen van de Keniaanse middenklasse. Daarnaast heeft Carrefour een zone aan het netwerk toegevoegd, waarmee het alleen mogelijk is om bestellingen op de volgende dag thuisbezorgd te krijgen. Deze zone omvat Eldoret, Kisumu, Nyeri, Mombasa en Nakuru. (esmmagazine.com)


Publicatiedatum: 2-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: