Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse kruidenier presenteert robothand voor verwerken AGF-bestellingen

Ocado heeft een robotarm gepresenteerd die in staat is groenten en fruit te verwerken zonder gevaar voor beschadigingen of kneuzingen. 



Het bedrijf hoopt op deze manier de verwerking van zijn bestellingen verder te kunnen automatiseren. In samenwerking met het SoMA-project, een robotica-project dat door de EU gesubsidieerd wordt, heeft Ocado verschillende oplossingen getest. Na 18 maanden van onderzoek en ontwikkeling, kan het publiek nu ook zien hoeveel vooruitgang er geboekt is. 



Ocado legt uit dat het moeilijk is om een robothand te ontwikkelen die in staat zich aan te passen aan de grote variatie aan vormen die de verwerking van groenten en fruit met zich meebrengt. Bovendien zijn de producten kwetsbaar. Het roboticateam heeft daarom de RBO Hand 2 ontworpen, waarbij luchtdruk in combinatie met rubber wordt toegepast. Hierdoor kan de hand zijn greep aanpassen zodat er geen kans op beschadigingen is. De robot is alleen nog maar op kunstfruit uitgetest maar het team verwacht binnenkort te eerste testen met echt fruit uit te kunnen voeren.
Publicatiedatum: