Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jumbo plaatst 14.000 zonnepanelen op dc en hoofdkantoor

In 2017 plaatst supermarktketen Jumbo 14.000 zonnepanelen op haar hoofdkantoor en distributiecentra in Veghel. Deze zonnepanelen hebben een jaarlijkse productiecapaciteit van 2.187.000 kWh. Het project behoort daarmee tot één van de vijf grootste projecten met zonne-energie in Nederland. Bovendien stimuleert Jumbo de plaatsing van zonnepanelen door haar winkels. Naast de huidige 13 winkels met zonne-energie, worden in de komende maanden bij Jumbo winkels in Almere, Winterswijk en Nijverdal in totaal 910 zonnepanelen geplaatst, goed voor nog eens 246.000 KWh duurzame elektriciteit per jaar.


Karel de Jong, Directeur Supply Chain Jumbo (links) en Frank Heijckmann, Algemeen directeur KiesZon (zonnestroomprojecten voor de zakelijke markt) (rechts) leggen het eerste zonnepaneel op het Jumbo distributiecentrum in Veghel.

"Als Jumbo willen we zuinig zijn op de wereld om ons heen. Een belangrijke uitdaging is de manier waarop fossiele brandstoffen - zoals aardolie, aardgas en steenkolen - gebruikt worden. Deze zorgen voor een hoge CO2-uitstoot en daarmee voor opwarming van de aarde", vertelt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie en mede-eigenaar van Jumbo Supermarkten. "Jumbo wil zo weinig mogelijk energie verbruiken en steeds meer hernieuwbare energiebronnen inzetten, zoals wind- en zonne-energie. Met de plaatsing van 14.000 zonnepanelen op ons hoofdkantoor en onze distributiecentra in Veghel zetten we hierbij een belangrijke stap vooruit."
 
Investeren in duurzame energie
De grootschalige plaatsing van zonnepanelen is onderdeel van Jumbo's Klimaatplan. Hierin staat wat zij op het gebied van duurzaamheid tot 2020 wil bereiken. Zo wil Jumbo 20% energiebesparing en 50% CO2-reductie ten opzichte van 2010 realiseren. Daarnaast zet de supermarktketen in op 20 procent duurzame energie, waarvan 5 procent afkomstig is van eigen energieopwekking. "Daarom stimuleren we onder andere het gebruik van zonne-energie door onze winkels. Ook maken we inzichtelijk hoeveel kosten zij kunnen besparen door eigen energieopwekking, brengen we in kaart welke maatregelen zij kunnen nemen en bieden we ondersteuning bij de installatie van zonnepanelen", vertelt Cloosterman-van Eerd. "Winkels kunnen zo aanzienlijk op hun energiekosten besparen en een bijdrage leveren aan een beter milieu."
 
Het idee voor de plaatsing van zonnepanelen kwam tevens voort uit een dialoogsessie met de Raad van Kinderen, een initiatief waarbij kinderen uit groep 8 van Basisschool 't Ven uit Veghel onderzoek doen en advies geven aan Jumbo over bepaalde onderwerpen, waaronder duurzaamheid.
 
Bron: Jumbo

Publicatiedatum: 3-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: