Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jean-Paul Nuijten: "SpecialTom is meer dan alleen tomaten"

SpecialTom start importkantoor vanuit Spanje

Drie jaar geleden startte Jean-Paul Nuijten met zijn bedrijf Special Tom waar hij middels de samenwerking met Marexport BV en een Marokkaanse coöperatie begon met de import van een breed pakket tomaten uit Marokko en Spanje. Vooral met Santa-achtige tomaten is SpecialTom sterk gegroeid. "Samen met onze mede-aandeelhouder in Marexport BV hebben we dit jaar een zeer goed en kwalitatief sterk product in Angelle, Vittorino, Cherry, mini Kumato en Bambeno geïmporteerd naar Nederland en veel nieuwe klanten bediend. Onze productie in Marokko wordt steeds meer gestuurd naar het telen op Nederlandse wijze en kwalitatief hebben we dit seizoen tot nu toe een prima product geïmporteerd en afgezet gecreëerd naar diverse nieuwe retailkanalen", vertelt Jean-Paul.Begon Jean-Paul drie jaar geleden als enige medewerker op de commercie, nu werken er in totaal zes commerciële, één logistieke en twee administratieve krachten voor zijn bedrijf. Afgelopen jaar heeft het bedrijf zich sterk ontwikkeld in vele opzichten, verbetering van de kwaliteit van de eigen productie in Marokko, verhuizing naar een nieuw pand, opzetten van een eigen import kantoor in Spanje, samenwerking met Helmer BV, een nieuw automatiseringssysteem en de verdere uitbereiding van het commerciële team.

"We zijn de afgelopen jaren erg hard gegroeid in de import vanuit Marokko en Spanje en niet alleen in tomaten ook paprika, komkommers ,aubergines,  courgette en zelfs citrus behoren nu tot het vaste assortiment zowel vanuit Marokko als Spanje. Dit komt voornamelijk ook door de vraag vanuit de klantenzijde echter ook onze leveranciers zien dat we de kracht hebben om het te kunnen verkopen. We trachten te realiseren wat we onze leveranciers en de klanten beloven, afspraken nakomen is de basis voor een goede samenwerking", vertelt Jean-Paul.SpecialTom Spanje
Om alles nog beter in de hand te hebben, de lijnen kort te houden en de continuïteit te kunnen waarborgen heeft SpecialTom vanaf 1 december een eigen importkantoor opgezet vanuit Valencia waar Kees Kik met al zijn ervaring de scepter zwaait. Kees is een oud-collega van Jean-Paul en ze kennen elkaar goed vanuit het verleden, met al zijn ervaring is Jean-Paul ervan overtuigd dat Kees een waardevolle aanvulling kan zijn voor zijn organisatie. "We kunnen middels de inzet van Kees ons assortiment verbreden met kwaliteitsleveranciers.  Zo zijn we onlangs gestart met de import van Chocolade Navel sinaasappelen en zijn we nu volop begonnen met de import van de aardbeien en frambozen vanuit de Huelva. We kunnen nu tevens het complete citruspakket uit Spanje aanbieden, dit hebben we eigenlijk ook gedaan omdat onze klanten hierom vroegen. Deze zomer zullen we met een eigen merk de import van Spaans steenfruit op de markt gaan brengen. We zijn hard aan het werk om alles op tijd klaar te krijgen en volop in gesprek met leveranciers en klanten om de lijnen zo goed mogelijk te laten lopen betreffende de inkoop en verkoop van deze producten."

Profix
Ook de automatisering binnen SpecialTom is volledig onder de loep genomen. "We hebben gekozen om vanaf oktober 2016 met Profix IT in zee te gaan. Zij hebben een op maat gemaakt programma voor ons ontwikkeld en we zijn zeer te spreken over de resultaten. Het is een erg flexibel en duidelijk programma dat zeer gebruiksvriendelijk is voor iedereen binnen onze organisatie. Het voordeel van Profix is verder dat als er een probleem is je belt en men direct met een oplossing gereed staat. De rapportages welke je nodig hebt voor een goede en gezonde bedrijfsvoering zitten in het pakket en het is overzichtelijk en betaalbaar."Helmer
Het hele logistieke proces laat SpecialTom door Helmer uitvoeren, volgens Jean-Paul een professionele organisatie die weet waar men mee bezig is. "Ze verzorgen het complete logistieke verhaal en dit loopt prima. We worden omtrent logistiek ontzorgt en kunnen ons volledig focussen op de commercie en dat is waar wij sterk in zijn, Helmer doet het verdere proces en is aangesloten op ons automatiseringssysteem wat betekend dat de lijnen kort zijn en de kans op fouten nihil. Lens Transport verzorgd bijna alle binnenlandse transporten en ook dat loopt prima."
 
Kwaliteit

Voor wat betreft de kwaliteit heeft SpecialTom een samenwerking met Quality Connection. "Ook hier zijn  de lijnen kort en weet men wat wij van de kwaliteit van onze leveranciers verwachten. Iedereen wordt keurig geïnformeerd en Quality Connection verzorgd ook een groot gedeelte van de voedselveiligheid en dit is een erg belangrijk aspect in onze keten."Zomer

"Na het groentenimport seizoen vanuit Spanje en Marokko zullen we de zomer ingaan met de import van steenfruit uit Spanje, Marokko en Italië. Verder zullen we ook het complete meloenen pakket zullen we gaan verkopen en dit zo veel mogelijk onder ons nieuwe eigen merk "Jillies" genoemd naar mijn jongste dochter", vertelt Jean-Paul. "We zouden graag het complete Holland-pakket aanbieden aan onze klanten, echter hiervoor heb je eigen telers nodig en zover zijn we nog niet. Het heeft voor ons geen zin om op te boksen tegen de grotere Nederlandse exporteurs welke zelf de beschikking hebben over hun eigen telers.  Als wij bij hen moeten gaan kopen is de marge weg of minimaal, in dit kader zijn we wel op zoek naar een degelijke partner."

"We hebben tevens gemerkt dat we middels een samenwerking met grotere Nederlandse partijen ook voor een goede afzet hebben gezorgd van ons eigen importproduct. Want ook voor hen is het soms niet mogelijk alles zelf te importeren. Het kan dus een goede wisselwerking zijn en elkaar versterken is volgens mij beter dan alleen elkaar beconcurreren", vervolgt Jean-Paul.

Team
Het team van SpecialTom is het afgelopen jaar verder verstrekt met zowel jonge enthousiaste commerciële als ervaren logistieke en administratieve krachten. "We hebben nu een mooie mix van jonge mensen en mensen met ervaring en het is een lust om te zien hoe ze elkaar versterken", aldus Jean-Paul. "Ze corrigeren elkaar als het nodig is en het zijn mensen met hart voor het bedrijf en als ondernemer is dit toch ook wel een van de zaken waar ik trots op ben, ook het sociale aspect hoort bij ondernemer zijn."

Toekomst
"Met ons team, het kantoor in Spanje , het assortiment, de locatie, kwaliteit, logistiek en automatisering zijn we klaar voor de toekomst", zegt Jean-Paul.  "We hebben verder onze logo`s een verfrissing gegeven en met ons merk "Jillies" denken we met de juiste leveranciers een kwaliteitsmerk op de markt te kunnen brengen. Kortom, we zijn klaar voor de toekomst en zien hem uiterst zonnig in!


Voor meer informatie:
Jean Paul Nuijten
SpecialTom BV
IABC 5325B Unit 1
4814 RB Breda
The Netherlands
Tel : +31 76.20.61.003
jp@specialtom.com
www.specialtom.com

Publicatiedatum: 8-2-2017

  

Reacties:


Succes jp!!
Iliass el mrini, Utrecht (email) - 12-2-2017 16:33:53


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: