Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mike Tesselaar, Van der Lem:

"Vraag naar biobananen groeit uit verschillende hoeken"

Tholen - Voor de bananenverkoop zijn de piekmaanden weer aangebroken. "Traditioneel is de consumptie de eerste maanden van het jaar op een goed niveau en ook nu zien we de markt weer aantrekken", vertelt Mike Tesselaar, die binnen Van der Lem verantwoordelijk is voor de in- en verkoop van de bananen. "We komen uit een periode dat er wat minder bananen beschikbaar waren, maar inmiddels komt de aanvoer meer op gang."



Hij ziet het vervolg van het seizoen met vertrouwen tegemoet. "De kwaliteit van de premiumbananen is goed. Opvallend is dat de markt voor biobananen steeds verder groeit. Het is nog een niche markt, maar er komt steeds meer vraag naar uit verschillende hoeken. Het bredere aanbod van kinderbananen, budgetbananen, biobananen al dan niet in combinatie met fairtrade resulteert uiteindelijk in extra vraag."


 
Van der Lem beschikt over 28 rijpcellen met een capaciteit van 35.500 dozen. De klanten zitten in de volle breedte van retailers, tot exporteurs, collega-groothandels, detaillisten en horeca.

Voor meer informatie:
Mike Tesselaar
Van der Lem B.V.
Molenwerf 26
1911 DB Uitgeest
Tel: 0251 - 362 345
mike@vdlem.nl
www.vdlem.nl