Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toename van 13% in Turkse bananenproductie

In Turkije daalde de bananenproductie in 1993 naar 18.000 ton. Daarna is de productie alleen maar toegenomen. Er kwamen steeds meer speciale kassen voor de productie van bananen, die gesteund werden door het Turkse Ministerie van Landbouw. Hierdoor steeg in 2000 de productie van bananen naar 64.000 en in 2003 werd dit aantal verdubbeld. In 2008 bedroeg de productie meer dan 200.000 ton en in 2015 zelfs 270.000 ton. In 2016 werd het record verbroken: de bananenproductie steeg met 13% naar 306.000 ton. 

De bananen worden in het zuiden van Turkije geteeld. Een tropisch klimaat is belangrijk voor de bananenproductie, zoals dat het geval is in Antalya (27% van de totale productie) en Mersin (72% van de totale productie). 

Bananen werden oorspronkelijk geïmporteerd uit Zuid-Amerikaanse landen. Door de toename van de binnenlandse productie is er in Turkije ook een toename te zien in de consumptie van bananen. Toch zijn de consumptiecijfers nog veel lager dan de cijfers van de Verenigde Staten en Europese landen. Importheffingen op bananen zorgen ervoor dat de de binnenlandse markt gestimuleerd wordt. 

Publicatiedatum: