Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Andres Ribas: "Gestage groei met dank aan partners"

Vientosur opent tweede locatie in Hamburg

Tholen - Vientosur start zijn vijfde commerciële seizoen met eengestage groei en een versterkt commercieel team. "Het is echt uitgegroeidtot een avant-garde commerciële formule, dankzij de joint-ventures met telersen exporteurs van het zuidelijk halfrond, logistieke efficiency en dekwaliteitsborging in de verschillende Europese havens, met op maat gemaakteprogramma's ontwikkeld voor elke Europees kanaal en segment, met als gevolg hetbereiken van de hoogste distributiestandaarden", verteltdirecteur Andres Ribas van Oosterom.


In 2016 werden Sonia Mollet en Juergen Mueller in hetteam geïntegreerd, beiden met een schat aan commerciële ervaring in dewereldwijde AGF-sector. Het bedrijf groeit momenteel hard, breidt haarassortiment uit en diversificeert haar commerciële segmentatiefocus."Naast het feit dat we IFS-Broker gecertificeerd zijn, hebben we speciale aandacht voor de normen op het gebied van MRL, en sociale verantwoordelijkheid,wat blijkt uit onder meer de Siza-, Sedex- en Grasp-certificering",vertelt Andres.



Het hoofdkantoor van Vientosur is gevestigd in Rotterdam, van waar de wereldwijde inkoop en distributie voor heel Europawordt geregeld. Onlangs opende Vientosur ook een kantoor in Hamburg als tweedestrategische locatie om haar groeiende klantenbestand beter te kunnenonderhouden in deze grootste markt van Europa en de omringende landen.

"Onze belangrijkste geassocieerde partner in de formule - FruitOne(Pty) Ltd- , is één van de grootste op zich zelf staande citrustelers inZuid-Afrika, gespecialiseerd in de teelt van perssinaasappelen, grapefruit encitroenen. Dit jaar worden ook de eerste Tango-mandarijnen geoogst op denieuwe, uitgebreide plantages. Deze commerciële mandarijnenvariëteit genereertnieuwe kansen voor onze groep en ons Europese distributienetwerk.


"Onze productiefocus, expertise en passie voorcitrus uit Zuid-Afrika, Argentinië, Uruguay en Peru heeft ons de afgelopenjaren een sterke basis gegeven om nieuwe categorieën in ons assortiment teontwikkelen, zoals industrieel citrus, granaatappelen, druiven, avocado's enandere producten van het zuidelijk halfrond. Onze filosofie is om waarde toe tevoegen aan de aangesloten telers, die een basis vormen van onze commerciëlestrategie."

Eén van de ontwikkelingen die Vientosur in 2016 heeftdoorgemaakt is de migratie naar Profix-software. "Dit geeft ons de juistetools voor het beheren en ontwikkelen van grotere volumes fruit in kortere tijdop een kostenefficiënte manier. Transparant, met een goedeinformatievoorziening en analysemogelijkheden", vertelt Andres.


Daarnaast startte Vientosur een nauwe samenwerking methet bedrijf Farm2Market in Peru dat exportprogramma's rechtstreeks van telersontwikkelt en de verpakking, logistiek en certificering coördineert. Hetexportplatform ontwikkelt nieuwe commerciële kanalen als een inkoopagentschapvoor verschillende klanten in verschillende werelddelen. Vientosur is onlangseen joint venture ingegaan om de Peruaanse producten te distribueren in Europa.

"We geloven in het creëren van de juiste commerciëlemix tussen producten en diensten, het accentueren van de juiste commerciëlerelaties en manier van handel drijven, de ontwikkeling van solide commerciëleprogramma's voor de telers, het efficiënt beheren van de logistiek enimplementatie van de 'best-practice branding and packing' strategie en hetleveren van kostenefficiënte kwaliteitsproducten. We zijn trots op de groei,die we met steun van al onze relaties hebben gerealiseerd", besluitAndres.

Voor meer informatie:
Andres Ribas van Oosterom
Vientosur BV
Tel: +31 107 630 330
andres@vientosur.nl
www.vientosur.nl