Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Andres Ribas: "Gestage groei met dank aan partners"

Vientosur opent tweede locatie in Hamburg

Tholen - Vientosur start zijn vijfde commerciŽle seizoen met een gestage groei en een versterkt commercieel team. "Het is echt uitgegroeid tot een avant-garde commerciŽle formule, dankzij de joint-ventures met telers en exporteurs van het zuidelijk halfrond, logistieke efficiency en de kwaliteitsborging in de verschillende Europese havens, met op maat gemaakte programma's ontwikkeld voor elke Europees kanaal en segment, met als gevolg het bereiken van de hoogste distributiestandaarden", vertelt directeur Andres Ribas van Oosterom.


In 2016 werden Sonia Mollet en Juergen Mueller in het team geÔntegreerd, beiden met een schat aan commerciŽle ervaring in de wereldwijde AGF-sector. Het bedrijf groeit momenteel hard, breidt haar assortiment uit en diversificeert haar commerciŽle segmentatiefocus. "Naast het feit dat we IFS-Broker gecertificeerd zijn, hebben we speciale aandacht voor de normen op het gebied van MRL, en sociale verantwoordelijkheid, wat blijkt uit onder meer de Siza-, Sedex- en Grasp-certificering", vertelt Andres.Het hoofdkantoor van Vientosur is gevestigd in Rotterdam, van waar de wereldwijde inkoop en distributie voor heel Europa wordt geregeld. Onlangs opende Vientosur ook een kantoor in Hamburg als tweede strategische locatie om haar groeiende klantenbestand beter te kunnen onderhouden in deze grootste markt van Europa en de omringende landen.

"Onze belangrijkste geassocieerde partner in de formule - FruitOne (Pty) Ltd- , is ťťn van de grootste op zich zelf staande citrustelers in Zuid-Afrika, gespecialiseerd in de teelt van perssinaasappelen, grapefruit en citroenen. Dit jaar worden ook de eerste Tango-mandarijnen geoogst op de nieuwe, uitgebreide plantages. Deze commerciŽle mandarijnenvariŽteit genereert nieuwe kansen voor onze groep en ons Europese distributienetwerk.


"Onze productiefocus, expertise en passie voor citrus uit Zuid-Afrika, ArgentiniŽ, Uruguay en Peru heeft ons de afgelopen jaren een sterke basis gegeven om nieuwe categorieŽn in ons assortiment te ontwikkelen, zoals industrieel citrus, granaatappelen, druiven, avocado's en andere producten van het zuidelijk halfrond. Onze filosofie is om waarde toe te voegen aan de aangesloten telers, die een basis vormen van onze commerciŽle strategie."

Eťn van de ontwikkelingen die Vientosur in 2016 heeft doorgemaakt is de migratie naar Profix-software. "Dit geeft ons de juiste tools voor het beheren en ontwikkelen van grotere volumes fruit in kortere tijd op een kostenefficiŽnte manier. Transparant, met een goede informatievoorziening en analysemogelijkheden", vertelt Andres. 


Daarnaast startte Vientosur een nauwe samenwerking met het bedrijf Farm2Market in Peru dat exportprogramma's rechtstreeks van telers ontwikkelt en de verpakking, logistiek en certificering coŲrdineert. Het exportplatform ontwikkelt nieuwe commerciŽle kanalen als een inkoopagentschap voor verschillende klanten in verschillende werelddelen. Vientosur is onlangs een joint venture ingegaan om de Peruaanse producten te distribueren in Europa.

"We geloven in het creŽren van de juiste commerciŽle mix tussen producten en diensten, het accentueren van de juiste commerciŽle relaties en manier van handel drijven, de ontwikkeling van solide commerciŽle programma's voor de telers, het efficiŽnt beheren van de logistiek en implementatie van de 'best-practice branding and packing' strategie en het leveren van kostenefficiŽnte kwaliteitsproducten. We zijn trots op de groei, die we met steun van al onze relaties hebben gerealiseerd", besluit Andres.

Voor meer informatie:
Andres Ribas van Oosterom
Vientosur BV
Tel: +31 107 630 330
andres@vientosur.nl
www.vientosur.nl


Publicatiedatum: 1-2-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Andres, gefeliciteerd !!! Mooi artikel, heel veel succes toegewenst !!

Carlos Martinho, Amsterdam - 2-2-2017 14:40:14


Felicitaciones... estan haciendo un excelente trabajo.
Karina Diago, Rotterdam - 1-2-2017 13:04:44


Gefeliciteerd Andres. Ik neem aan dat Juergen Mueller verantwoordelijk wordt voor Hamburg. Uiteraard ook gefeliciteerd
Eijo Nienhuis, Krimpen aan den IJssel - 1-2-2017 12:57:31


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: