Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tegut: veel omzet bio-producten

De Duitse retailer Tegut behaalde in 2016 met haar 3.000 biologische producten een omzet van circa 247 miljoen euro, meldt de Duitse website bio-markt.info. Het bedrijf maakte onlangs bekend dat dit met 25,3 procent meer dan één vierde van de totale omzet was. De totale omzet van Tegut naderde namelijk de miljardengrens: deze bedroeg 996 miljoen euro en steeg vergeleken bij het voorgaande jaar met 1,5 procent (2015: 980,9 miljoen).

Deze omzet werd behaald door 122 supermarkten met het complete Tegut-assortiment (23.000 artikelen), 120 buurtwinkels met tot wel 7.500 artikelen in het assortiment en 30 'tegut... Lädchen für alles'-filialen (filialen met maximaal 4.500 artikelen). Het aantal filialen bleef volgens het bedrijf vrijwel gelijk. Dit aantal daalde met één filiaal naar 272. Elf filialen werden het afgelopen jaar 'gerevitaliseerd'. Aansluitend is de omzet in deze winkels met gemiddeld tien procent gestegen. Voor 2017 kondigde het bedrijf tien nieuwe filialen aan, onder andere in Stuttgart, Frankfurt, Fürth, Kelsterbach en Weimar.

Tegut heeft momenteel 5.780 medewerkers in dienst. In de stad Hünfeld in het district Fulda ontwikkelt men bovendien een nieuw logistiekcentrum dat in 2020 klaar moet zijn. Daarmee wil het bedrijf naar eigen zeggen voor een "toekomstgerichte logistiek zorgen die past bij de beoogde expansie".

Publicatiedatum: