Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder late mandarijnen uit Sicilië

In de Siciliaanse streek Ciaculli is het seizoen van de late mandarijnenrassen een week geleden aangevangen. "Het is een moeilijk seizoen qua volumes aangezien we dit jaar een daling van 60% ten opzichte van vorig seizoen meemaken. Dit alles is het gevolg van omstandigheden waar wij zelf geen invloed op hebben. Mandarijnen kennen evenals ander citrus beurtjaren, wat voor wisselende volumes zorgt. Dit jaar is het volume echter klein en bedraagt het slechts 2.000 ton ten opzichte van 6.000 ton vorig seizoen," vertelt Giovanni D'Agati, directeur van Consorzio Il Tardivo di Ciaculli.

"De kwaliteit is goed maar vanwege de hoge temperaturen in oktober, november en de eerste helft van december zijn er problemen met de kalibers ontstaan. De regen, hagel en vorst in de daaropvolgende periode heeft hun weerslag gehad op de beschikbare volumes."



D'Agati legt uit dat het weer tot een vroege rijping heeft geleid maar dat het seizoen in sommige gebieden desondanks vertraging opgelopen heeft. Vanwege de beperkte aanvoer zal het seizoen naar verwachting eind maart al eindigen. Normaal gesproken loopt het nog tot eind april door. "Uiteraard doen we ons best om al onze klanten te bedienen door kleinere volumes te leveren. Aanvankelijk schoten de prijzen omhoog en verdubbelden of verdrievoudigden zelfs ten opzichte van vorig jaar. Momenteel schommelt de gemiddelde prijs tussen de €0,90 en €1,00."



"Voor producenten zoals wijzelf, die er in geslaagd zijn een kwaliteitsproduct te telen, is de vraag vanuit de retail en binnenlandse markten stabiel gebleven. We kunnen dit jaar echter geen mandarijnen exporteren."

De toekomst 
"Ons product is biologisch en we zijn momenteel bezig om alle noodzakelijke procedures voor certificering te doorlopen. Een biokeurmerk zal wellicht nieuwe deuren voor ons openen."


Contact:
Giovanni D'Agati - President
Consorzio "Il Tardivo di Ciaculli"
Cell.: +39 339 2614123
Email: dagati@tardivodiciaculli.it
Web: www.tardivodiciaculli.net
Publicatiedatum: