Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Minder late mandarijnen uit SiciliŽ

In de Siciliaanse streek Ciaculli is het seizoen van de late mandarijnenrassen een week geleden aangevangen. "Het is een moeilijk seizoen qua volumes aangezien we dit jaar een daling van 60% ten opzichte van vorig seizoen meemaken. Dit alles is het gevolg van omstandigheden waar wij zelf geen invloed op hebben. Mandarijnen kennen evenals ander citrus beurtjaren, wat voor wisselende volumes zorgt. Dit jaar is het volume echter klein en bedraagt het slechts 2.000 ton ten opzichte van 6.000 ton vorig seizoen," vertelt Giovanni D'Agati, directeur van Consorzio Il Tardivo di Ciaculli.

"De kwaliteit is goed maar vanwege de hoge temperaturen in oktober, november en de eerste helft van december zijn er problemen met de kalibers ontstaan. De regen, hagel en vorst in de daaropvolgende periode heeft hun weerslag gehad op de beschikbare volumes."D'Agati legt uit dat het weer tot een vroege rijping heeft geleid maar dat het seizoen in sommige gebieden desondanks vertraging opgelopen heeft. Vanwege de beperkte aanvoer zal het seizoen naar verwachting eind maart al eindigen. Normaal gesproken loopt het nog tot eind april door. "Uiteraard doen we ons best om al onze klanten te bedienen door kleinere volumes te leveren. Aanvankelijk schoten de prijzen omhoog en verdubbelden of verdrievoudigden zelfs ten opzichte van vorig jaar. Momenteel schommelt de gemiddelde prijs tussen de Ä0,90 en Ä1,00.""Voor producenten zoals wijzelf, die er in geslaagd zijn een kwaliteitsproduct te telen, is de vraag vanuit de retail en binnenlandse markten stabiel gebleven. We kunnen dit jaar echter geen mandarijnen exporteren."

De toekomst 
"Ons product is biologisch en we zijn momenteel bezig om alle noodzakelijke procedures voor certificering te doorlopen. Een biokeurmerk zal wellicht nieuwe deuren voor ons openen."


Contact:
Giovanni D'Agati - President
Consorzio "Il Tardivo di Ciaculli"
Cell.: +39 339 2614123
Email: dagati@tardivodiciaculli.it
Web: www.tardivodiciaculli.net

Publicatiedatum: 1-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: