Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Pacbelimex wil groeien in Noord-Europa

"Breed gamma van tomaat tot Jeruzalem artisjok"

Tholen - 2016 was globaal gezien een tevredenstellend jaar voor Pacbelimex. "In Frankrijk verliep de afzet naar tevredenheid. In de Oost-Europese landen ging het wat minder, door de hogere prijsvorming afgelopen seizoen", vertelt Valérie Braems, manager. Van origine is Pacbelimex een Frans bedrijf dat in 1986 van start ging. Ondertussen is Pacbelimex al jaren gevestigd in Roeselare.

Het productaanbod van Pacbelimex breidt telkens uit. "We bieden een breed gamma van tomaten tot de Jeruzalem artisjok (aardpeer). Pacbelimex is gevestigd in het hart van het productiegebied van West-Vlaanderen: de REO-Veiling. Hierdoor kunnen wij elke dag ultra verse producten bieden. De groenten en fruit komen van de veiling of rechtstreeks van de telers. Bijna alle producten zijn verkrijgbaar onder het Flandria-label. Onze eigen merken zijn Delicious en Pacbel, voor aardbeien en tomaten. Wij verkopen ook uit andere Europese landen inclusief Spanje, Zuid-Frankrijk en Italië."Meer naar Noord-Europa
Voor de komende jaren ligt de focus op het behoud en uitbreiding van het aanbod. "We willen producten van het hoogste niveau verkopen en jaarrond de beste kwaliteit zoeken en aanbieden." Valérie geeft aan dat ze momenteel het meest naar Frankrijk exporteren. "Nu is Frankrijk goed voor het grootste deel van de omzet. We willen dat aandeel daar behouden, maar ook verder groeien in andere landen. Met name Noord-Europa is een interessante markt."

Nieuwe producten en verpakkingen
Valérie vertelt dat ze het belangrijk vinden om te blijven innoveren in 2017. "Een voorbeeld is het pakket voor vergeten groenten, wat we sinds vorig jaar verkopen. Het pakket bevat knolselder, pastinaak, rode biet, gele en paarse wortel en aardpeer. Op vraag van de klant kunnen wij ook een andere mix samenstellen. Andere nieuwe producten zijn het tomatengamma van Tomabel onder het merk Nova en de Miss Perfect van Hoogstraten. Op verpakkingsgebied zijn de prei-verpakkingen voor export van REO en de appel en peer mix van BelOrta populair bij onze afnemers."

Pacbelimex is aanwezig op Fruit Logistica van 8-10 februari in Hall 6.2, stand B06.

Voor meer informatie:
Valérie Braems
Pacbelimex
Diksmuidsesteenweg 335
BE-8800
Roeselare - Belgium
www.pacbelimex.com

Publicatiedatum: 31-1-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: