Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije grootste leverancier Sultana druiven

Chinese exporteurs merken op dat de afzet van druiven dit seizoen is gedaald. Dit komt waarschijnlijk doordat de prijzen in Turkije laag waren. Door de lage prijzen nam in 2016 de wereldwijde import uit Turkije toe. Vergeleken met 2015 nam de export naar Duitsland zelfs toe met 80%. De export aan het Verenigd Koninkrijk bleef echter relatief stabiel. 



Export aanzienlijk gestegen
Turkije heeft sinds het begin van het seizoen al bijna 125.000 ton geëxporteerd. Dit is 40% meer dan vorig jaar. 



Mogelijk toename in prijzen
De Turkse prijzen voor de Sultana druiven zijn gestegen van 3,80 naar 4,30 TRY (Turkse lira) per kg. Dit is respectievelijk €0,94 en €1,06. Deze toename heeft nog geen effect gehad op de exportprijzen. De telers willen zo veel mogelijk profiteren van hun resterende voorraad. Aangezien veel contracten al zijn afgesloten met de leveranciers, hoeven de kopers niet bang te zijn dat de prijzen stijgen. De weersomstandigheden in maart en april zijn beslissend voor verdere ontwikkelingen van de prijzen van het seizoen aangezien de vorst grote invloed kan hebben op de oogst. Marktdeelnemers verwachten op dit moment een productie van 250.000 ton. Dit is minder dan vorig seizoen, maar het is nog steeds voldoende. 



Publicatiedatum: