Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eerste Colombiaanse zuurzakken onderweg naar Europa

Colombiaanse zuurzak krijgt een steeds betere reputatie op de internationale markt en zal binnenkort ook in Europa verkrijgbaar zijn. Vorig jaar werd Cool Tropy opgericht met als doel de zuurzak te introduceren op de Europese markt. Vanwege zijn medicinale, kankerremmende eigenschappen ligt het product op koers om zich als superfruit te positioneren. 
Cool Tropy beschikt over een areaal van 50 hectare en kan wekelijks meer dan één ton leveren. "We bevinden ons nog in de testfase maar denken dat het product goed door de consument ontvangen zal worden. In Colombia kan jaarrond zuurzak geproduceerd worden wat het vermarkten eenvoudiger maakt," legt Fabio Usai uit, directeur van Cool Tropy.Er worden wekelijks per luchtvracht volumes naar een klant in Italië geëxporteerd, zodat ons product bekendheid kan verwerven. In de loop der maanden hopen we ook aan andere Europese landen te kunnen leveren."Terwijl veel landen in Latijns-Amerika bezorgd zijn over de machtswisseling in de Verenigde Staten, ziet het Colombiaanse bedrijf juist kansen. "Wij denken dat het beleid van Trump een impuls zal geven aan de Colombiaanse export, omdat het gericht is tegen Mexicaanse telers. Bovendien is Colombia niet ver van de Verenigde Staten gelegen, wat een bijkomend voordeel is," aldus Usai.

Voor meer informatie:
Fabio Usai
Cool Tropy
T: +57 3002788831
E: gerencia@cooltropy.co
www.cooltropy.co


Publicatiedatum: 31-1-2017

  

Reacties:


Hallo, zuurzak vanuit Colombia is geen nieuw product op de EU markt en wordt al meerdere jaren door verschillende exporteurs verzonden (naar o.a. Spanje).
Arno van der Maden, San José Costa Rica - 1-2-2017 6:19:29


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: