Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Verschuiving naar late en biorassen op citroenenmarkt

"De recente barre weersomstandigheden hebben hun weerslag gehad op de tuinbouwsector in Zuidoost Spanje maar de citroenenproductie in Murcia heeft relatief weinig schade opgelopen," vertelt Enrique Fuentes van Hijos de Alberto del Cerro.

"Hoewel het klimaat dit seizoen niet optimaal was, zijn we er toch in geslaagd een product van hoge kwaliteit te produceren. Sinds het najaar wordt onze regio geplaagd door zware regenval, iets wat zeer ongebruikelijk in in Murcia. Het ongewone weer zal tot een lichte productiedaling leiden aan het begin van het seizoen. Er zullen grotere volumes naar de verwerkende sector gaan en de volumes voor de verse verkoop zijn kleiner.""We proberen altijd naar de positieve kanten te kijken," legt Enrique uit. "Hoewel de prijzen en exportvolumes lager zijn dan vorig seizoen, is het ons gelukt goede prijzen voor onze telers te krijgen. De prijzen zijn ook stabiel en dat is zowel voor de consument als de sector positief." Het in El Raal gevestigde bedrijf exporteert hoofdzakelijk naar Europa maar zoekt momenteel ook actief naar andere markten, wat gemakkelijker is wanneer je over een snelgroeiende categorie beschikt.

"De laatste paar seizoenen hebben we onze citroenen op nieuwe markten geïntroduceerd. We denken dat ons product veel potentieel heeft buiten Europa. Dit jaar liggen de zaken echter wat moeilijker omdat het fruit als gevolg van de langdurige regenval minder goed bestand zal zijn tegen de lange transittijden en we willen uiteraard geen concessies doen aan de kwaliteit," vervolgt Enrique.

De Amerikaanse president Trump heeft laten weten dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het TTP verdrag, wat de import van Argentijnse citroenen heeft stilgelegd. "Of Argentijnse citroenen nu wel of niet de Verenigde Staten in mogen, ons bedrijf blijft over groeikansen in zowel Europa als op andere markten beschikken omdat we een kwaliteitsproduct en goede service leveren. Wij willen onze productie diversifiëren door late en biologische rassen aan te bieden, waarmee we de huidige markttrends volgen."

Groeiende vraag naar biologische citroenen
Hijos de Alberto del Cerro zal voor de tweede maal aanwezig zijn op Fruit Logistica waar het zijn Primofiori, Verna en Eureka citroenen zal promoten, die naar verwachting binnenkort ook uit biologische teelt leverbaar zullen zijn. "We nemen deel aan een pilotproject voor de biologische teelt en daar willen we onze bezoekers in Berlijn graag over informeren."Volgens Enrique groeit de vraag naar biologische citroenen nog sneller dan die van andere bioproducten omdat de schil van deze vrucht voor vele doeleinden gebruikt wordt. "De laatste jaren hebben we de afzet van onbehandelde citroenen vergroot door het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de conventionele teelt te beperken. Zo'n 70% van onze citroenen wordt na de oogst niet meer behandeld, iets wat een paar jaar geleden nog ondenkbaar was," aldus Enrique.

Bezoek Hijos de Alberto del Cerro tijdens Fruit Logistica, hal 18, stand A09.

 
Voor meer informatie:
Enrique Fuentes
Hijos de Alberto del Cerro
C/ Mayor, 372.
30139 El Raal, Murcia. Spain
T: +34 968600162
M: +34 672162003
enrique@albertodelcerro.com
www.albertodelcerro.com


 

Publicatiedatum: 31-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: