Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer dan 360.000 hectare land verwoest door bosbranden

Chili probeert fruitbomen tegen hitte te beschermen

Tot nu toe hebben de bosbranden waar Chili sinds juli 2016 door geteisterd wordt al 360.000 hectare land in de as gelegd en aan vijf mensen het leven gekost. De regio's O'Higgins en Maule zijn het zwaarst getroffen. De lokale brandweer omschrijft de branden als de ergste van de laatste 14 jaar. Tot op heden hebben de branden echter geen grote schade veroorzaakt aan de groenten- en fruitteelt in het gebied.

Het fenomeen dat de verspreiding van het vuur in de hand werkt, is bekend als de 30-30-30 factor en ontstaat als de temperatuur boven de 30 ° C komt, de windsnelheden meer dan 30 mijl (48 km) per uur bereiken en de luchtvochtigheid rond de 30% ligt. "We hebben zeer hoge temperaturen gehad en voorzorgsmaatregelen getroffen om het fruit van het volgende seizoen te beschermen. We denken dat de hogere temperaturen veroorzaakt worden door de bosbranden," vertelt een lokale teler.




Publicatiedatum: