Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Productie Verenigde Staten daalt

BraziliŽ verwacht 27% grotere sinaasappeloogst

De wereldproductie van sinaasappelen gaat naar verwachting stijgen met meer dan 2,5 miljoen ton in 2016-2017. De daling van de productie in BraziliŽ is gestopt. Tegelijkertijd ziet de VS de laagste oogst in meer dan vijftig jaar. Dit meldde het Ministerie van Landbouw van de VS. 

Verwacht wordt dat de oogst in BraziliŽ zal toenemen met 27% naar 18,2 miljoen ton. De oorzaak van deze toename ligt bij de goede weersomstandigheden, die ervoor zorgden dat de vruchtzetting en de bloei goed waren. De productie in de VS daalde met 8,8% naar 4,9 miljoen ton. Dit is de laagste productie sinds 1965-66. Citrus greening, een bacteriŽle ziekte die door insecten verspreid wordt, zorgt ervoor dat het productiegebied in Florida kleiner wordt. Bijna 60% van de sinaasappelen uit de Verenigde Staten komt uit Florida, meldt de USDA (United States Department of Agriculture).

Volgens de USDA zal de wereldproductie naar verwachting met 15% groeien. Waarschijnlijk zal de productie aan het einde van het seizoen neerkomen op 515.600 ton. 

Publicatiedatum: 31-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: