Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
The Greenery stopt met Fair Produce certificering

Tholen - The Greenery en dochterbedrijf Hoogsteder accepteren naast Fair Produce ook de internationale certificering GRASP van GlobalGAP. Daarmee vervalt Fair Produce voor hen als certificerende instantie voor champignonteelt. Woordvoerder Harm-Jan Eikelenboom: "GRASP is de sociale module van het grootste internationale voedselveiligheid schema GlobalGAP en kijkt breder dan de Nederlandse teelt van paddenstoelen. GRASP is al door veel teeltbedrijven geÔmplementeerd en alle klanten van The Greenery hebben GRASP als de internationale standaard erkend. The Greenery is door de keuze voor GRASP overtuigd dat de arbeidsomstandigheden bij alle nationale en internationale telers waar product wordt afgenomen zijn geborgd. Voor The Greenery genoeg reden om naast Fair Produce ook GRASP te accepteren. De Nederlandse paddenstoelentelers van The Greenery zijn en blijven vooralsnog Fair Produce gecertificeerd, maar GRASP is de minimale eis."

Uli Schnier, voorzitter van Fair Produce, begrijpt dat The Greenery voor GRASP kiest uit bedrijfsbelangen. "GRASP is internationaal meer bekend dan Fair Produce. Maar het is niet goed voor het belang van de sector. De sector is nog gevoelig voor uitbuiting en Fair Produce certificering geeft betere garanties om dat te voorkomen. Uit onderzoek onder Nederlandse championtelers blijkt namelijk dat zij de sector zelf nog niet stabiel genoeg vinden", vertelt Uli Schnier.
"Momenteel is tussen 90 en 95 procent van de telers aangesloten bij Fair Produce. Door de overstap van een grote speler als The Greenery zal dat mogelijk negatief effect hebben op de sector", verwacht Uli Schnier.


Publicatiedatum: 30-1-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Ik snap The Greenery wel.

Verleden jaar werden ze op een niet al te nette manier door Uli uit FP gezet, terwijl andere handelaren via schijnconstructies hetzelfde deden (en nog steeds doen!!) en onbestraft bleven.

Met Grasp heb je dat dus niet, het is een internationaal onafhankelijk systeem.


Jan, De Lier - 30-1-2017 21:08:21


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: