Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jamaica wil af van Iers pootgoed

De Jamaicaanse landbouwsector streeft naar minder afhankelijkheid van geïmporteerde Ierse pootaardappelen. Het land wil binnen drie jaar de vraag volledig zelf gaan dekken.

Dit heeft de minister van Handel, Landbouw en Visserij, Karl Samuda, laten weten in een interview met JIS News tijdens de ondertekening van een memorandum van overeenstemming - betreffende de in-vitro-voortplanting van Ierse pootaardappelen aan het ministerie in New Kingston. De minister wees erop dat het land jaarlijks meer dan €3,7 miljoen uitgeeft aan de import van pootgoed: 90 procent van alle Ierse pootaardappelen is geïmporteerd. Het nieuwe plan is een "stap in de goede richting" van zelfredzaamheid.

"Ik hoop dat we binnen drie jaar volledig aan de vraag kunnen voldoen met onze eigen productie", aldus Samuda. Onderdeel van het memorandum zijn de volgende doelstellingen: levering van apparatuur om ziekten en plagen beter onder controle te houden, het verbeteren van pootgoed, meer onafhankelijkheid en controle van de beschikbaarheid van pootgoed en het verhogen van de opbrengst per hectare.

Samuda zei dat de sector het aantal hectare van 1.000 (2015-2016) wil verhogen tot 1.200 hectare (voor 2016-2017). De productiekosten voor lokale micro-knollen bedragen ongeveer €1,3 miljoen en geïmporteerde knollen kosten €2,2 miljoen.

Publicatiedatum: 27-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: