Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jamaica wil af van Iers pootgoed

De Jamaicaanse landbouwsector streeft naar minder afhankelijkheid van geïmporteerde Ierse pootaardappelen. Het land wil binnen drie jaar de vraag volledig zelf gaan dekken.

Dit heeft de minister van Handel, Landbouw en Visserij, Karl Samuda, laten weten in een interview met JIS News tijdens de ondertekening van een memorandum van overeenstemming - betreffende de in-vitro-voortplanting van Ierse pootaardappelen aan het ministerie in New Kingston. De minister wees erop dat het land jaarlijks meer dan €3,7 miljoen uitgeeft aan de import van pootgoed: 90 procent van alle Ierse pootaardappelen is geïmporteerd. Het nieuwe plan is een "stap in de goede richting" van zelfredzaamheid.

"Ik hoop dat we binnen drie jaar volledig aan de vraag kunnen voldoen met onze eigen productie", aldus Samuda. Onderdeel van het memorandum zijn de volgende doelstellingen: levering van apparatuur om ziekten en plagen beter onder controle te houden, het verbeteren van pootgoed, meer onafhankelijkheid en controle van de beschikbaarheid van pootgoed en het verhogen van de opbrengst per hectare.

Samuda zei dat de sector het aantal hectare van 1.000 (2015-2016) wil verhogen tot 1.200 hectare (voor 2016-2017). De productiekosten voor lokale micro-knollen bedragen ongeveer €1,3 miljoen en geïmporteerde knollen kosten €2,2 miljoen.
Publicatiedatum: