Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse mango's vullen in februari gat in de markt

Het mangoseizoen van Peru komt in minder dan 8 weken tot zijn einde. Telers zien daarmee eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Het is een zwaar seizoen geweest wegens de verzadiging van de markt door de hoge productievolumes.

"Mango's worden nu schaars waardoor de prijzen stabiel zijn. De situatie gaat aan het einde van het seizoen interessant worden, omdat Mexico pas in het midden van maart begint en wij productie hebben tot het einde van februari," aldus Jhonny Cordova van Agrocosta Peru. 



Dit gat in de markt kan van groot belang zijn voor herstel. De prijzen in Europa zijn nu nog erg laag, maar beginnen dan weer toe te nemen. "De prijzen die we in Europa kregen voor de kleinere maten waren niet genoeg om uit de productiekosten te komen. We moeten ons daarom focussen op de VS. Veel importeurs hebben afspraken met supermarktketens. Daardoor zijn de prijzen redelijk stabiel. 70% van onze productie was bestemd voor de VS," aldus Cordova.



Cordova zegt dat dit seizoen werd bemoeilijkt doordat op een onverwacht moment het fruitaanbod zoveel toenam. "Gelukkig waren we in staat om een strategie op te zetten, waarmee we onze verliezen konden beperken," zegt hij tot slot.

Voor meer informatie: 
Jhonny Cordova
Agrocosta PerĂº
T: +51 968 192653
E: jcordova@agrocostaperu.com
www.agrocostaperu.com
Publicatiedatum: