Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Scherpe daling in Britse supermarktomzet | Ierse telers boos op weggeefactie SuperValu

Tesco neemt buurtwinkelketen Booker over

Duitsland: Rewe begint met bezorgen van maaltijdpakketten
Na het succes van startups als HelloFresh, Kochhaus en Kochzauber, begint ook Rewe nu met een bezorgdienst voor maaltijdpakketten. Rewe is de eerste grote supermarktketen die met dit soort thuisbezorgdienst aan de slag gaat. (igd.com)

VS: Publix breidt uit in Virginia

Publix Super Markets Inc. gaat een aantal Martin's Food Markets-locaties heropenen als Publix-vestigingen. De keten heeft bouwvergunningen gekregen voor locaties in de regio's Colonial Heights, Henrico en Chesterfield. In totaal worden er 10 Martin's-vestigingen heropend als Publix-winkels. (richmond.com)

VK: Toenemende prijzen voor ijsbergsla
De prijzen van ijsbergsla nemen toe in het Verenigd Koninkrijk. Sainsbury's en Aldi hebben besloten om de prijzen te verhogen, nadat Asda dit eerder als eerste grote keten ook al had gedaan. Volgens de ketens is er sprake van de grootste schaarste voor ijsbergsla sinds jaren. (internationalsupermarketnews.com)

VK: Morrisons werkt samen met app voor het delen van voedsel
Morrisons gaat samenwerken met het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de app Olio. Olio is een app waarmee voedingsmiddelen kunnen worden gedeeld. De samenwerking is gericht op het verminderen van voedselverspilling in vestigingen van de keten in het zuiden van Londen. Morrisons doneert overgebleven voedingsmiddelen aan Olio, die de producten vervolgens verder distribueert aan de lokale gemeenschap. (internationalsupermarketnews.com)

Ierland: Telers boos op weggeefactie van SuperValu
De Irish Farmers Association (IFA) heeft SuperValu beschuldigd van onethisch gedrag met betrekking tot een speciale aanbieding, waarbij telers 2 kilo aardappelen of 850 gram wortelen gratis krijgen bij aankoop van een rollade. De IFA is van mening dat telers van deze actie de dupe gaat zijn en dat ze een eerlijker deel van de consumentenprijs moeten krijgen. SuperValu zegt echter dat de keten zelf verantwoording neemt voor de kosten van de promotieactie
Klik hier om meer te lezen op thejournal.ie.

Tesco neemt groothandelaar Booker over 
Tesco Plc gaat de Britse groothandelaar en buurtwinkelketen Booker Group Plc overnemen. Tesco betaalt voor de overname ongeveer £3,7 miljard (€4,3 miljard). Daarmee heeft Tesco-CEO Dave Lewis zijn grootste overname tot nu toe voltooid. "De overname zorgt ervoor dat Tesco een sterkere positie voor onderhandeling met leveranciers inneemt. Ook krijgt Tesco hierdoor een groot deel van het buurtwinkelsegment in handen," zegt analist Bryan Roberts van TCC Global. 
"Dave Lewis breidt het buurtwinkelsegment van Tesco uit en zorgt voor meer koopkracht, terwijl discounters als Aldi en Lidl een steeds groter marktaandeel verkrijgen. Tesco zou nu ongeveer 30% van het buurtwinkelsegment innemen, gezien de One Stop-keten van Tesco wordt gecombineerd met de ketens Budgens, Londis en Premier van Booker," zegt Charles Allen van Bloomberg Intelligence. Waarschijnlijk zal de overname echter ook leiden tot de aandacht van de Britse mededingingsautoriteit. (Bloomberg)

Britse supermarktomzet daalt met bijna 10%

De omzet van de Britse retailsector is in januari onverwachts fors afgenomen. Dit komt met name door de afname aan omzet binnen de supermarktsector, die ergste afname sinds 2004 zou zijn. Onderzoek van de Confederation of British Industry (CBI) laat zien dat de omzetbalans voor de retailsector in januari afnam van -8 naar +35, wat sinds 1983 de grootste daling in een maand tijd is. "De afname komt voornamelijk door de afname binnen de supermarktsector, maar retailers verwachten dat de situatie zich in de volgende maand weer herstelt," zegt CBI-econoom Anna Leach. (Reuters)

Rusland: Magnit heeft afname van 15% in winst vierde kwartaal
De Russische keten Magnit had in zijn vierde kwartaal een winstafname van 15%. De winst kwam neer op 13,4 miljard roebel (€210 miljoen). In dezelfde periode van 2015 was de winst nog 15,8 miljard roebel (€250 miljoen). Het netto inkomen van heel 2016 was 54,4 miljard roebel (€850 miljoen), wat een afname is van 8% ten opzichte van de 59,1 miljard roebel (€920 miljoen) van 2015. De omzet van Magnit nam in 2016 toe met 13% tot 1,1 biljoen roebel (€17,1 miljard). (Reuters)

VS: Walmart begint biologisch assortiment

Walmart heeft in de regio Miami vorig jaar het "Grown"-concept geïntroduceerd. Dit is een assortiment aan ontbijtproducten, salades, soepen en sandwiches, die afkomstig zijn van lokale en duurzame leveranciers met een focus op gezonde ingrediënten. Hoewel Walmart normaal gebruik maakt van een algemeen assortiment dat voor heel de VS geldt, wordt met "Grown" specifiek gekeken naar de behoeftes van de lokale gemeenschap. (igd.com)

VK: Lidl het goedkoopst, Waitrose het duurst
Uit een recent marktonderzoek van Nielsen blijkt dat bij veel budgetketens een winkelmand met dagelijkse producten tot £25 (€29,35) goedkoper is dan bij conventionele supermarkten. Nielsen vergeleek de prijzen van een 20 alledaagse producten van Britse supermarkten en budgetketens. Daaruit kwam naar voren dat veel van de producten goedkoper waren bij de budgetketens, in sommige gevallen zelfs goedkoper dan discountketens als Lidl en Aldi. (internationalsupermarketnews.com)

De vaste bezoeker van Asda
Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum: