Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Speciale rijpdoos om thuis je avocado's te rijpen

Christophe Obolo, kunstenaar, ontwerper en uitvinder, heeft officieel een Kickstarterscampagne gelanceerd voor de 'Avocado Ripening Box' ofwel avocadorijpdoos, een potentiŽle nieuwkomer op de AGF-markt, die avocado's in slechts twee dagen rijpt. Met de campagne wil Obolo een brede (financiŽle) ondersteuning verwerven om de doos te produceren en distribueren voor en naar een groot publiek.De doos zorgt in minder dan twee dagen voor rijpe avocado's. Het model is gemaakt in Canada en speciaal ontworpen met 'ribben' aan de onderkant van het deksel en onderin de doos zelf, die helpen het vocht en de koolstofdioxide en vooral het ethyleengas te behouden, dat avocado's van nature vrijgeven. Ethyleen wordt door de meeste vruchten geproduceerd, zoals tomaten, bananen, perziken en avocado's, en bevordert de rijping. De meeste avocado's worden tegenwoordig onrijp geoogst en vervoerd om bederf te voorkomen.

"Amerikanen consumeren 5 miljard avocado's per jaar. Een product dat ervoor zorgt dat avocado's bij de consument thuis rijpen, is zeer welkom op deze markt", aldus de oprichter van het project en uitvinder van de doos, Christophe Obolo. "De doos rijpt keiharde avocado's die mensen normaal niet kopen omdat ze tijdens het rijpen al bederven."

De ventilatie-openingen en ribben in de doos zorgen voor ademhaling en helpen in het rijpproces. In de doos kunnen 3-4 avocado's per keer worden gerijpt, waardoor de consument meerdere avocado's in ťťn keer kan kopen, die samen kunnen rijpen zonder dat er overrijpe avocado's moeten worden weggegooid. Het rijpproces van de doos is natuurlijk en gebeurt zonder chemicaliŽn. Ook ander tropisch fruit zoals de mango kan in de doos gerijpt worden. "Er bestaat nu een prototype. De volgende fase in het proces is massaproductie. We hebben geen goedkeuring nodig van een extern bedrijf. Wat je ziet, is wat je krijgt, maar dan in leuke kleuren! Ik loop het prototype momenteel na voordat het de massaproductie ingaat", besluit Obolo.

De Kickstarterscampagne loopt officieel tot 13 maart 2017.

Contact:
Christophe Obolo
Tel: +1 203 559 8907
chrisobolo@gmail.com
kck.st/2ilkAwM

Publicatiedatum: 30-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: