Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Speciale rijpdoos om thuis je avocado's te rijpen

Christophe Obolo, kunstenaar, ontwerper en uitvinder, heeft officieel een Kickstarterscampagne gelanceerd voor de 'Avocado Ripening Box' ofwel avocadorijpdoos, een potentiële nieuwkomer op de AGF-markt, die avocado's in slechts twee dagen rijpt. Met de campagne wil Obolo een brede (financiële) ondersteuning verwerven om de doos te produceren en distribueren voor en naar een groot publiek.



De doos zorgt in minder dan twee dagen voor rijpe avocado's. Het model is gemaakt in Canada en speciaal ontworpen met 'ribben' aan de onderkant van het deksel en onderin de doos zelf, die helpen het vocht en de koolstofdioxide en vooral het ethyleengas te behouden, dat avocado's van nature vrijgeven. Ethyleen wordt door de meeste vruchten geproduceerd, zoals tomaten, bananen, perziken en avocado's, en bevordert de rijping. De meeste avocado's worden tegenwoordig onrijp geoogst en vervoerd om bederf te voorkomen.

"Amerikanen consumeren 5 miljard avocado's per jaar. Een product dat ervoor zorgt dat avocado's bij de consument thuis rijpen, is zeer welkom op deze markt", aldus de oprichter van het project en uitvinder van de doos, Christophe Obolo. "De doos rijpt keiharde avocado's die mensen normaal niet kopen omdat ze tijdens het rijpen al bederven."

De ventilatie-openingen en ribben in de doos zorgen voor ademhaling en helpen in het rijpproces. In de doos kunnen 3-4 avocado's per keer worden gerijpt, waardoor de consument meerdere avocado's in één keer kan kopen, die samen kunnen rijpen zonder dat er overrijpe avocado's moeten worden weggegooid. Het rijpproces van de doos is natuurlijk en gebeurt zonder chemicaliën. Ook ander tropisch fruit zoals de mango kan in de doos gerijpt worden. "Er bestaat nu een prototype. De volgende fase in het proces is massaproductie. We hebben geen goedkeuring nodig van een extern bedrijf. Wat je ziet, is wat je krijgt, maar dan in leuke kleuren! Ik loop het prototype momenteel na voordat het de massaproductie ingaat", besluit Obolo.

De Kickstarterscampagne loopt officieel tot 13 maart 2017.

Contact:
Christophe Obolo
Tel: +1 203 559 8907
chrisobolo@gmail.com
kck.st/2ilkAwM
Publicatiedatum: