Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse citroenenproductie 2017 geraamd op 980.000 ton

Ailimpo heeft zijn derde raming voor het citroenen- en grapefruitseizoen 2016-2017 bekend gemaakt. De laatste ramingen komen overeen met de eerdere prognose van september 2016. Volgens het nieuwe rapport komen de citroenenvolumes weer terug op een gemiddeld niveau van ongeveer één miljoen ton na het zeer ongebruikelijk verlopen seizoen 2015-2016. De grapefruitproductie blijft stabiel met een lichte daling. De Spaanse sector blijft zijn leidende positie op de Europese markt versterken op het gebied van kwantiteit, kwaliteit, voedselveiligheid en dienstverlening.

Ailimpo's seizoensrapportage: 
"Het citroenenseizoen 2016-2017 ging van start met hoge prijzen voor producenten en een grote vertraging van de voorraden afkomstig van het zuidelijk halfrond. Wanneer we het nieuwe seizoen echter vergelijken met het referentieseizoen (2014-2015) zien we dat de activiteitsgraad gedurende het eerste gedeelte van het seizoen, van september tot december, lager was. De export op de versmarkt daalde met 12%. De handel op de verwerkende markt nam met 25% af als gevolg van een kleiner beschikbaar volume.
 

"De regen in december en januari heeft bijgedragen aan het verkrijgen van goede kalibers en het koude weer in de derde week van januari heeft geen schade veroorzaakt. Op basis van deze twee factoren kunnen we onze prognose van september 2016 bevestigen en ramen we de totale Spaanse citroenenproductie op 980.000 ton. De volumes van het ras Verna zullen aanzienlijk zijn en zullen daarmee terugkomen op het niveau van het seizoen 2014-2015. Ailimpo verwacht een normaal herstel in de sector in de tweede helft van het seizoen op het gebied van zowel de verse verkoop als de volumes voor de verwerkende industrie. Er wordt echter niet verwacht dat de recordvolumes van het seizoen 2014-2015 geëvenaard zullen worden.

Voor meer informatie:
Raúl Alcázar Vergara
Murica
Tel: +34 968 21 66 19
Fax: +34 968 22 09 47
informacion@ailimpo.com
www.ailimpo.com
Publicatiedatum: