Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
EU-leden moeten tegen 2030 voedselverspilling halveren

Hoewel het geen bindende regeling is, hebben landen van de Europese Unie alle EU-leden erop aangedrongen de voedselverspilling tegen 2030 te halveren. Milieuactivisten hebben hun teleurstelling geuit over het ontbreken van wetgeving om het initiatief officieel te maken.De Milieucommissie van het Europese Parlement in Brussel stemde vóór de nieuwe regelgeving die EU-landen zou aanmoedigen de hoeveelheid voeding te reduceren die wordt geproduceerd en nooit wordt gegeten. Tegen 2025 moet er een afname zijn bereikt van 30 procent en tegen 2030 een van 50 procent. "(De stemming) vervulde een morele verplichting", vertelde parlementslid Simona Bonafe.

Volgens sommige ramingen bereikt ongeveer een derde van al het voedsel in de wereld nooit de consument en komt het in plaats daarvan in de vuilnisbak terecht. De belangrijkste oorzaken zijn dat voedsel bedorven raakt na de oogst of tijdens het transport, of dat producten door winkels en consumenten wordt weggegooid.

Vandaag de dag gaan er, naar een raming van de Verenigde Naties, zo'n 800 miljoen mensen met honger naar bed. Het bestrijden van de voedselverspilling moet dit helpen tegengaan.

source: reuters.co

Publicatiedatum: 1-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: