Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
4 Informatiebijeenkomsten ADN in 2017

ADN Studieclubs breidt uit naar 6 locaties

We kennen allemaal het gezegde 'verbeter de wereld en begin bij jezelf'. Daar zit een grote kern van waarheid in. Het is niet anders als we dit gezegde omzetten naar onze winkel of bedrijf. Maar ondernemers hoeven het niet allemaal zelf te doen, bewijst de informatiebijeenkomst van ADN.

Als ondernemer dien je het goede voorbeeld te geven en wordt er van je verwacht dat je sturing geeft, een duidelijke visie uitdraagt en de stimulerende motor bent van het bedrijf. Je moet deskundig zijn op het gebied van marketing, personeelsbeleid, financiŽn, juridische zaken en niet te vergeten de producten die je verkoopt.

"Hoe doet ie dat toch?"
Die vraag stellen we ons toch allemaal wel eens. Waarom lukt iets daar wel en hier niet. Is het niet beter om die vraag ook daadwerkelijk te stellen en met elkaar te beantwoorden. Twee jaar geleden zijn er vanuit ADN om die reden op twee locaties Studieclubs opgezet. Dit aantal wordt de komende jaren uitgebreid. De doelstelling van ADN is om in (minimaal) iedere provincie een Studieclub op te richten. Het komende jaar gaat ADN in ieder geval alvast uitbreiden naar zes locaties, de trainings-/opleidingslocaties van SVO. Ook de begeleiding wordt gedaan door SVO: Christ Manders, eventueel aangevuld met andere gastsprekers en expertise op bepaalde vlakken. De Studieclubs worden in belangrijke mate gekoppeld aan Groenteman met Ster. Groenteman met Ster omvat immers alle facetten van het ondernemerschap en biedt daarmee een leidraad voor de inhoud van Studieclubs. Dit betekent niet dat je verplicht bent om deelnemer aan Groenteman met Ster te zijn om deel te nemen aan een Studieclub. Maar de combinatie heeft wel de voorkeur. Heb je je ingeschreven voor Groenteman met Ster, dan kun je gratis deelnemen aan een Studieclub.

ADN gaat op de volgende zes locaties Studieclubs vormen:
  • Rijswijk
  • Best
  • Houten
  • Heerhugowaard
  • Enschede
  • Zwolle
In eerste instantie worden er voor iedere Studieclub vier bijeenkomsten gepland. Dit worden er drie op de genoemde locatie en ťťn landelijke bijeenkomst die wordt gecombineerd met de uitreiking van de sterren voor de Groenteman met Ster verkiezing. De thema's van de vier bijeenkomsten zijn:

Eerste bijeenkomst: februari
Deze staat in het teken van alle zaken die betrekking hebben op de 'achterkant' van het bedrijf: zaken als missie/visie en doelstellingen, hygiŽne (HACCP), personeelszaken, financiŽn en de RI&E. Deze onderwerpen sluiten aan bij de eerste ronde van de verkiezing Groenteman met Ster en zijn dus een prima voorbereiding voor de deelnemers aan deze verkiezing. Natuurlijk zijn dit stuk voor stuk belangrijke onderwerpen voor iedere ondernemer, ook wanneer je (nog) niet mee doet met de verkiezing.

Tweede bijeenkomst: mei-juni
Deze bijeenkomst is gericht op de 'voorkant' van de winkel en loopt eveneens in lijn met het volgende onderdeel van de verkiezing Groenteman met Ster. Onderwerpen die hier aan bod komen zijn: klantenservice (Mystery Shop), de presentatie en verzorging van het product, de etikettering, THT en de uitstraling van de winkel.

Derde bijeenkomst: eind oktober
Dit is de landelijke bijeenkomst waar we verschillende workshops zullen organiseren en een boeiende spreker de onderwerpen trends in de AGF en consumentengedrag behandelt. Tevens zal op deze bijeenkomst de feestelijke uitreiking van de sterren plaatsvinden aan de deelnemers van de verkiezing Groenteman met Ster.

Vierde bijeenkomst: november
Deze vierde bijeenkomst staat in het teken van de evaluatie. Vanuit de verkiezing Groenteman met Ster komen veel kengetallen beschikbaar, dit vormt een uitstekende basis om de landelijke gegevens te vergelijken met jouw eigen bedrijf. Met elkaar kan gekeken worden waar de belangrijkste knelpunten en verbeterpunten zitten. Ook op financieel gebied kan er op deze manier een benchmark plaatsvinden.

Buiten de vier geplande bijeenkomsten om kan er per groep bekeken worden of er extra bijeenkomsten of activiteiten wenselijk zijn. Vier bijeenkomsten op jaarbasis moet voor iedereen in te plannen zijn. De data worden ruim van tevoren vastgesteld voor het hele jaar. Deelname aan een Studieclub is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Doe je mee, dan wordt er van de deelnemer verwacht dat hij/zij actief deelneemt en input levert.

31 januari: landelijke bijeenkomst
Van uitstel komt afstel en voordat je het weet is het jaar alweer voorbij. Het is nu januari, een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen en kansen is nog maar net begonnen. Zet nu de eerste stap naar een sterwaardige winkel en schrijf je in voor deelname aan een Studieclub. Per studieclub kunnen maximaal 15 personen geplaatst worden. De eerste aanmeldingen zijn al binnen gekomen. Op 31 januari organiseert ADN een landelijke bijeenkomst in Houten die in het teken staat van de ADN Studieclubs en Groenteman met Ster. Ook daarvoor kun je je nog inschrijven!


Voor meer informatie:
ADN
T: (070) 351 21 06
info@agfdetailhandel.nl
www.agfdetailhandel.nl

Publicatiedatum: 27-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: