Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Adrie Trimpe blijft oudste groenteman van Nederland

Tholen – Adrie Trimpe van 82 jaar oud is en blijft de oudste groenteman van Nederland. Hij is nog niet van plan te stoppen. Zijn vrouw Francien, waarmee hij al 58 jaar getrouwd is, heeft wegens gezondheidsredenen een stapje terug moeten doen. "Ik heb het nog behoorlijk druk, maar minder dan vroeger natuurlijk", vertelt Adri. Toch zet hij nog altijd 14-16 uur per dag, 6 dagen per week de schouders eronder in de groentewinkel aan het Groenwoud in Vlissingen.

Moderne trends als het verkopen van maaltijden of het inzetten op gesneden groenten heeft hij aan zich voorbij laten gaan. "In gesneden groenten doe ik heel weinig." Aan blurring doet hij wel. Hij verkoopt diverse kleine kruideniersartikelen. "Dat doe ik vanaf het begin, eigenlijk al sinds 1950 ik was de eerste klant bij Sligro", vertelt Adrie.


Archieffilmpje van RTV Vlissingen over Adrie Trimpe

De verse handel komt tegenwoordig via de groothandel en lokale telers. Die wordt gebracht maar hij haalt het ook zelf op. "Ik rijd nog steeds hoor", vertelt hij. Adrie heeft heel wat kilometers afgelegd. Vroeger ging hij dagelijks de veilingen in Zeeland af, langs Kapelle, Goes, Terneuzen en Middelburg. "Die mis ik wel. Elke dag ernaartoe en gewoon drukken", herinnert hij zich.

Minder leuke herinneringen zijn de twee overvallen op zijn zaak. Vijftien jaar geleden werd hij met een pistool bedreigd. Die bleek achteraf nep maar de schrik is natuurlijk hetzelfde. De overval van bijna twee jaar geleden, op 10 februari 2015, staat nog vers in het geheugen. "Zij hadden een mes. Mijn geluk was dat ik achteroverviel en de overvaller een trap in de buik kon geven waarna ze wegrenden", vertelt Adrie. Het zijn heftige gebeurtenissen die Adrie wel heeft moeten verwerken. "Het is gewoon geluk hebben. In het begin was ik wel bang maar na een tijdje gaat het wel weer."
Een gebeurtenis waar Adrie liever aan terugdenkt, is de viering van zijn 55ste huwelijksverjaardag, waar 175 klanten te gast waren. "Dat was een prachtige dag." Gelukkig zijn de meeste dagen prettig. Adrie kan rekenen op de goede relaties en klanten die soms al decennialang bestaan.  Zolang zijn de gezondheid het toelaat blijft Adrie doorgaan. "Elke dag is leuk, anders deed ik het niet."


Publicatiedatum: 27-1-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: