Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Sterk seizoen verwacht

Oogst bio-clementines van start

Hoewel de regen in Californië de productie enigszins belemmerde, is de oogst van de biologische clementines inmiddels van start gegaan. Craig Morris van Homegrown Organic Farms: "De weersverwachting geeft aan dat de regen deze week stopt, dus dat zou ervoor moeten zorgen dat onze productie weer op gang komt." 

Het seizoen begint met tango clementines. Over drie of vier weken begint de oogst van de W. Murcott variant, die midden april eindigt. Het fruit wordt over heel Noord-Amerika verspreid onder de naam Organic Farms. 


Sterk seizoen verwacht
De prijzen begonnen erg sterk en 2016 was een recordjaar. Morris: "We hebben afgelopen maand één van onze beste jaren ooit afgesloten. Op dit moment ligt de productie even stil, omdat bepaalde rassen pas later geoogst kunnen worden. Onze nieuwe oogst begint bijna en we verwachten opnieuw een sterk seizoen."

Toenemende vraag naar biologische citrus
Klanten lijken meer biologisch fruit te kopen in plaats van conventioneel. Biologische fruitteelt houdt nadrukkelijk rekening met milieueffecten en dierenwelzijn, terwijl de conventionele fruitteelt dit niet doet. Naast de clementines levert Homegrown Organic Farms ook biologische citroenen, cara cara sinaasappelen, limes, pommelo's, navelsinaasappelen en grapefruit. "De conditie en de kwaliteit van het fruit is geweldig. Het is de perfecte tijd om de biologische citrus uit Californië te promoten."

Voor meer informatie:
Craig Morris 
Homegrown Organic Farms 
Tel:: 559-306-1770 

Publicatiedatum: 27-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: