Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Productie Pinghe pomelo's 30% gedaald

Export Chinese pomelo's kampt met lage prijzen



Regen zorgt voor productiedaling van 30% 
"Pinghe is één van de belangrijkste pomeloproductiegebieden in China. Het exportseizoen begint gewoonlijk in augustus en eindigt eind december. Als gevolg van hevige neerslag is de kwaliteit van de pomelo's dit jaar matig. De productie is met 30% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en het seizoen heeft ongeveer een maand vertraging opgelopen," vertelt Hunter Zhang, van Xiamen Topsouce Trading.



Exportprijzen gedaald
"Ook de pomelo's uit overige teeltgebieden zoals MeiZhou, Linde en Chengdu zijn van mindere kwaliteit. De kwaliteitsproblemen hebben echter niet alleen de vraag getemperd maar ook de prijzen.



"We hebben een pomeloplantage van 202 hectare in Pinghe. Pomelo's met het Europese GAP-keurmerk worden naar Europa en het Midden-Oosten geëxporteerd via de haven van Xiamen. Het jaarlijkse exportvolume bedraagt zo'n 100 containers. Als groeiende onderneming zijn we in het voordeel wat betreft kwaliteit en aanvoer. Onlangs hebben we ons product met succes op de Franse markt geïntroduceerd en we zijn actief op zoek naar partners in andere Europese landen om onze overzeese afzetmarkt uit te breiden."

Hunter Zhang
Xiamen Topsource Trading Co., LTD.
http://www.tops-fruit.com
Office number: 0086-592-5753209
Cellphone: 0086-13906026933
Fax: 0086-592-5753200
Email: hunter@tops-fruit.com , xmbester@vip.163.com
 
Publicatiedatum: