Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




30% minder Spaanse citroenen

De sneeuw en aanhoudende regen in de Spaanse provincie Murcia hebben tot grote verliezen in de citrussector geleid. Volgens Francicso Vicente Gea, exportmanager bij Belsan, zijn met name citroenen die aan de onderste takken van de bomen hingen, ongeveer 50 cm van de grond, verloren gegaan."



Als gevolg van deze situatie zagen telers en exporteurs zich genoodzaakt de prijzen te verhogen om zo de verliezen te kunnen compenseren. "Het ziet er echter naar uit dat onze concurrenten ofwel over grote volumes beschikken of over weinig klanten," vervolgt Gea. Tot grote teleurstelling van onze telers dalen de prijzen. Belsan levert jaarlijks zo'n 20.000 ton citroenen aan zijn klanten, waarvan 15% afkomstig is uit eigen productie.

Belsan zet slechts 5% van zijn productie af op de binnenlandse markt. Het overige deel wordt geëxporteerd naar onder meer Scandinavië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Polen en Noord-Italië. Op dit moment is Turkije de grootste concurrent van Belsan. "De arbeidskosten zijn daar veel lager en dat komt tot uitdrukking in de prijzen. Het is heel moeilijk om hier tegen te concurreren," besluit Gea.

Voor meer informatie:
Francisco Vicente Gea Belmonte
Belsán SL
Tel. +34 630943670

Publicatiedatum: 27-1-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: