Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30% minder Spaanse citroenen

De sneeuw en aanhoudende regen in de Spaanse provincie Murcia hebben tot grote verliezen in de citrussector geleid. Volgens Francicso Vicente Gea, exportmanager bij Belsan, zijn met name citroenen die aan de onderste takken van de bomen hingen, ongeveer 50 cm van de grond, verloren gegaan."



Als gevolg van deze situatie zagen telers en exporteurs zich genoodzaakt de prijzen te verhogen om zo de verliezen te kunnen compenseren. "Het ziet er echter naar uit dat onze concurrenten ofwel over grote volumes beschikken of over weinig klanten," vervolgt Gea. Tot grote teleurstelling van onze telers dalen de prijzen. Belsan levert jaarlijks zo'n 20.000 ton citroenen aan zijn klanten, waarvan 15% afkomstig is uit eigen productie.

Belsan zet slechts 5% van zijn productie af op de binnenlandse markt. Het overige deel wordt geëxporteerd naar onder meer Scandinavië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Polen en Noord-Italië. Op dit moment is Turkije de grootste concurrent van Belsan. "De arbeidskosten zijn daar veel lager en dat komt tot uitdrukking in de prijzen. Het is heel moeilijk om hier tegen te concurreren," besluit Gea.

Voor meer informatie:
Francisco Vicente Gea Belmonte
Belsán SL
Tel. +34 630943670
Publicatiedatum: