Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Contactloos, pinnen of contant betalen bij de detaillist

Tholen - Contactloos betalen is definitief doorgebroken volgens de Betaalvereniging Nederland. Hoe zit het eigenlijk met betalen bij de Nederlandse AGF-detaillisten? Klanten die de mogelijkheid om contactloos te betalen hebben, maken daar zeker gebruik van vertellen ze bij Wout & Co in Breda. Gevoelsmatig betaalt een groot deel van de klanten met een bankpas, ongeveer de helft daarvan doet dat ook contactloos. Contactloos betalen is vooral handig bij kleine bedragen. Pinnen bij kleine bedragen was al een service die Wout & Co zijn klanten aanbood. Nu wijzen ze klanten actief op de mogelijkheid om deze bedragen contactloos te betalen. Wanneer ze dat kunnen, doen ze dan eigenlijk altijd, vertellen ze.

Overstappen?
Jo Quaedvlieg van Eet-idee uit Heerlen heeft een terminal in zijn zaak waar de pinpas nog ingestoken moet worden. "Ik merk wel dat er onder de jeugd vraag naar contactloos betalen is. Oudere klanten zijn conservatiever, ongeveer de helft pint en de helft betaalt cash." Jo overweegt dit jaar over te stappen naar een nieuwe terminal. Niet vanwege de vraag, maar voor de webshop die hij dit jaar wil opzetten. Dan heeft hij sowieso een nieuwe en draadloze terminal nodig, die dan natuurlijk ook geschikt moet zijn voor contactloos betalen. Jo: "Ik loop er nu tegenaan dat klanten willen pinnen als ik bestellingen bij hen aflever. Er is meestal geen contant geld in huis."

Contant
Marco's Groenten en Fruit uit Julianadorp overweegt niet op korte termijn naar contactloos betalen over te stappen. Marco: "Ik had net een terminal aangeschaft toen de mogelijkheid er kwam, ik stel de investering nog even uit." Ongeveer de helft van zijn omzet wordt gepind, en dat groeit ieder jaar. Dat levert hem echter geen besparingen op. "Of je nu kleine of grote bedragen aan contant geld stort bij de bank, het blijft even duur. Aan pinnen en contant betalen kleven zowel voor- en nadelen. "Pinnen is goedkoper en veiliger, maar daarentegen doet contant het altijd. Pinnen is gevoeliger, zowel in de apparatuur als in de internetverbinding kan er storing optreden", vertelt Marco. "Voor pinnen en contant is dus allebei wat te zeggen en ik denk dat het naast elkaar blijft bestaan."

Sneller
Ruim 19 miljoen betaalpassen en smartphones zijn daarvoor geschikt. De acceptatie van contactloos betalen groeit snel. Ongeveer een kwart van de ondernemers beschikt over een betaalautomaat die daarvoor geschikt is. Het betalen gaat ongeveer 10 seconden sneller dan gewoon pinnen. Voor ondernemers die contactloze betalingen willen accepteren zijn er diverse mogelijkheden beschreven op www.checkout.nl. Ze adviseren bij de aanschaf van een nieuwe automaat te kiezen voor een die tegen de jongste PCI+ eisen standaarden gecertificeerd is.


Eet-Idee Quaedvlieg
Heerlerbaan 146A
Heerlen
T: 045 541 0885
 info@eet-idee.nl
www.eet-idee.nl

Marco's Groenten & Fruit
Drooghe Bol 1029
1788 VB Julianadorp
T: 0223 647 118
info@elkedagversss.nl
www.elkedagversss.nl

Wout & Co
Lange Brugstraat 38
Breda
T: 076 521 0240Publicatiedatum: 26-1-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: