Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordoogst bio-appelen in Washington

De staat Washington gaat dit jaar zijn grootste biologische appeloogst ooit tegemoet. Er is een opbrengst geraamd van 11 miljoen dozen, terwijl dit vorig jaar nog 8 miljoen was.

"Dit is een goed jaar en we hebben geluk gehad met een geweldig seizoen," zegt Mike Preacher van Domex Superfresh Growers. "We hadden in de vorige lente vroeg in het seizoen een goede bloeiperiode. Ook hadden we in de zomer genoeg water beschikbaar en gematigde zomertemperaturen. Deze combinatie heeft geleid tot een goede kleur, een goede smaak en goede maten bij biologische appelen."



Areaal overschakelen naar biologisch
De oogst vindt plaats met afwisselende cycli, die van jaar tot jaar de opbrengst beïnvloeden. Preacher zegt dat het grootste verschil neerkomt op dat zijn bedrijf steeds meer investeert in biologisch areaal en dat het huidige conventionele areaal naar biologisch wordt omgezet. "Met het einde van januari is 50% van ons volume aan biologisch appelen al geplukt verpakt en verstuurd. We zullen genoeg aanbod hebben voor retailers om te kunnen promoten in de winter en de lente, wat geweldig nieuws is," zegt Preacher.

Meer groei voor biologische appelen
Het aandeel van biologische appelen binnen de totale appelomzet is nu ongeveer 10% als wordt uitgegaan van de IRI-statistieken die Preacher aanhoudt. "In oktober nam de omzet 10% toe ten opzichte van het jaar ervoor. In november was dit bijna 15%. Nog steeds zien we deze groei geweldig toenemen."
De huidige trend komt voor een deel door het gebruik van een verpakking in zakken die goed scoort bij consumenten. Domex Superfresh Growers gebruikt deze verpakking dan ook om de promotie te verbeteren. "We zien steeds meer omzet met deze verpakking, waardoor de biologische categorie ook beter wordt gestimuleerd." De omzet van appelen in bulk neemt ook toe, maar de meeste groei moet worden toegeschreven aan de verpakking in zakken.



Volgens Preacher heeft de oogst van dit seizoen een groter volume aan biologisch dan normaal, waarmee zijn bedrijf beter in kan haken op de huidige trend voor biologische teelt. "We zien de vraag vanuit de consument toenemen en richten daarom onze boomgaarden daarop in. In de komende weken gaat we retailers absoluut aanmoedigen om meer te doen aan de promotie van biologische appelen."
Domex produceert bijna alle appelrassen op biologische wijze. Dit betreft onder andere populaire rassen als Honey Crisp, Cripps Pink, Fuji, Gala, Red Delicious, Golden Delicious en Granny Smith.

For more information:
Mike Preacher
Domex Superfresh Growers
Tel: 509-966-1814
Publicatiedatum: