Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Verouderde borstelsystemen veelal onhygiënisch"

Magnetisch afdichtsysteem houdt ongedierte buiten de deur

Tholen – Uit voedselveiligheidsoverwegingen is het uitermate belangrijk dat bedrijfssystemen op de werkvloer optimaal functioneren. In de praktijk is het nog een heel karwei om docks en deuren in de levensmiddelenindustrie zo af te dichten dat voedingsmiddelen gevrijwaard blijven van ongedierte. "De gangbare maar ook hopeloos verouderde borstelsystemen leiden dikwijls tot onhygiënische taferelen", weet Wijnand Rijsdam van CWR International uit ervaring. Volgens hem ligt de oplossing voor dit probleem in een afdichtingssysteem op basis van magnetisme.



"Borstelsystemen zijn veelal vastgemonteerd en onhygiënisch in gebruik. Borstels trekken allerlei voedingsresten aan. Het reinigen daarvan is bepaald geen sinecure", vertelt Wijnand. "Traditionele afdichtingssysteem sluiten verre van hermetisch. Het gevolg: knaagdieren hebben vrij spel en koelverse waren worden blootgesteld aan temperatuurschommelingen. Een pijnpunt voor veel bedrijven binnen de koel- en transportsector, waar ook de AGF-wereld en de biologische sector (in)direct mee van doen hebben.



De gepatenteerde Em-Flex systemen zijn magnetisch en derhalve goed reinigbaar, mede door de ontbrekende montageprofielen. Voor de afdichting wordt gebruikgemaakt van canvas, dat goed afneembaar is met een hogedrukspuit. "Het systeem is weliswaar duurder in de aanschaf dan een borstel- of rubbersysteem, maar tegelijkertijd zo goed als onderhoudsvrij. Ook scheelt het dat de montagetijd miniem is en veelal door de gebruikers zelf worden geplaatst. Door het gebruik van magneten hoeft er namelijk nergens in geboord te worden. Het materiaal is bovendien niet koud-doorlatend, wat het uitermate geschikt maakt voor de koelsector. De eenmalige investering is zo terugverdiend."



Het systeem wordt momenteel al ingezet bij bedrijven als Van Oers United, Makro, Bakker Transport, en shops van Shell. Ook de biologische sector is volgens Rijsdam gebaat bij dit afdichtingssysteem, daar er geen energieverlies optreedt en geen preventieve bestrijdingsmiddelen hoeven te worden ingezet tegen ongedierte.

Voor meer informatie:
Wijnand Rijsdam
CWR International
Arnhemseweg 60
3832 GN Leusden
T: 06 -22853648
info@em-flex.eu
www.em-flex.eu