Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chinese knoflookprijzen op hoogste punt sinds 10 jaar

De Chinese knoflookprijzen blijven continu stijgen. Jaar op jaar zijn ze met 18% toegenomen. Momenteel kost een kilo knoflook 23,88 yuan (€3,24), wat de hoogste prijs sinds tien jaar is. 

Eén van de redenen hiervoor zijn de weersomstandigheden. Onwaarschijnlijk lage temperaturen hebben invloed gehad op de wereldwijde knoflookteelt en daarmee de markt uit balans gebracht. Daarnaast zijn de kosten voor koelopslag in combinatie met de huurkosten fors toegenomen.

Verder is er sprake van een knoflookcyclus van drie jaar. De prijzen bevonden zich in 2013 ook in een lagere positie, waarna de prijzen vier jaar lang continu bleven stijgen. Als laatste reden kan de Chinese overheid worden aangewezen. De overheid heeft strenge maatregelen getroffen met betrekking tot meer veiligheid in de transportsector. Er wordt daardoor strenger op toegezien dat vrachtwagens zich aan de maximum snelheid houden en dat er niet teveel lading op een vrachtwagen wordt gezegd. Deze maatregelen hebben echter ook gezorgd voor een toename in de logistieke kosten.

Publicatiedatum: 26-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: