Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Israëlische Orri mandarijnen zal met 50% stijgen

Het Israëlische bedrijf Plant Production and Marketing Board verwacht dat de export van Jaffa Orri mandarijnen in 2017 met 50% zal toenemen. De oogst begon half december, een week eerder dan het voorgaande seizoen, en het fruit lag rond kerst in de winkelschappen.



"We hebben ambitieuze plannen om de export van Jaffa Orri in 2017 te vergroten. Tegen 2020 hopen we ons exportvolume verdubbeld te hebben," vertelt Tal Amit, hoofd citrus bij Plant Production and Marketing Board. "Op dit moment zijn de beschikbare volumes niet toereikend om aan de vraag te beantwoorden. Het fruit dankt deze grote vraag aan zijn uitstekende smaak en eigenschappen en de markt voor het product blijft groeien. We willen Jaffa Orri leveren aan de betere supermarkten overal ter wereld."



De productie wordt dit seizoen geraamd op ongeveer 135.000 ton en binnen een paar jaar zal dit volume gestegen zijn naar 200.000 ton. In 2016 bedroeg het totale productievolume 90.000 ton. "Deze forse productietoename is het directe resultaat van onze verbeterde teeltmethoden waardoor het fruit beter beschermd wordt tijdens de groei," legt Amit uit. De Jaffa Orri is een kruising tussen een mandarijn en een sinaasappel en werd ontwikkeld door het Volcani Onderzoeksinstituut in Israël.
De Jaffa Orri mandarijnen worden wereldwijd naar 45 bestemmingen geëxporteerd. Het grootste volume (78%) gaat naar de Europese markt. Tot de grootste afnemers behoren Frankrijk (39%), Nederland, Scandinavië en Rusland (alle 7%). Verder wordt het fruit naar Noord-Amerika geëxporteerd (18%) en Azië (4%).

Jaffa Orri is te bezoeken tijdens Fruit Logistica in Berlijn, Hal B, stand C-17.


Voor meer informatie:
Tal Amit
Jaffa Orri
info@plants.org.il
www.orrijaffa.com

Publicatiedatum: