Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Export IsraŽlische Orri mandarijnen zal met 50% stijgen

Het IsraŽlische bedrijf Plant Production and Marketing Board verwacht dat de export van Jaffa Orri mandarijnen in 2017 met 50% zal toenemen. De oogst begon half december, een week eerder dan het voorgaande seizoen, en het fruit lag rond kerst in de winkelschappen.

 

"We hebben ambitieuze plannen om de export van Jaffa Orri in 2017 te vergroten. Tegen 2020 hopen we ons exportvolume verdubbeld te hebben," vertelt Tal Amit, hoofd citrus bij Plant Production and Marketing Board. "Op dit moment zijn de beschikbare volumes niet toereikend om aan de vraag te beantwoorden. Het fruit dankt deze grote vraag aan zijn uitstekende smaak en eigenschappen en de markt voor het product blijft groeien. We willen Jaffa Orri leveren aan de betere supermarkten overal ter wereld."De productie wordt dit seizoen geraamd op ongeveer 135.000 ton en binnen een paar jaar zal dit volume gestegen zijn naar 200.000 ton. In 2016 bedroeg het totale productievolume 90.000 ton. "Deze forse productietoename is het directe resultaat van onze verbeterde teeltmethoden waardoor het fruit beter beschermd wordt tijdens de groei," legt Amit uit. De Jaffa Orri is een kruising tussen een mandarijn en een sinaasappel en werd ontwikkeld door het Volcani Onderzoeksinstituut in IsraŽl.
De Jaffa Orri mandarijnen worden wereldwijd naar 45 bestemmingen geŽxporteerd. Het grootste volume (78%) gaat naar de Europese markt. Tot de grootste afnemers behoren Frankrijk (39%), Nederland, ScandinaviŽ en Rusland (alle 7%). Verder wordt het fruit naar Noord-Amerika geŽxporteerd (18%) en AziŽ (4%).

Jaffa Orri is te bezoeken tijdens Fruit Logistica in Berlijn, Hal B, stand C-17.


Voor meer informatie:
Tal Amit
Jaffa Orri
info@plants.org.il
www.orrijaffa.com


Publicatiedatum: 27-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*