Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Golden Mushrooms overgenomen door Walsh Mushrooms

Golden Mushrooms, één van Ierlands grootste champignonkwekerijen, is overgenomen door de Walsh Mushroom Group. De bedrijfsovername heeft betrekking op de activiteiten en de activa.


Walsh Mushrooms Group is de op één na grootste champignonleverancier op de Britse markt en heeft faciliteiten in zowel Ierland als het Verenigd Koninkrijk voor de productie van compost, het kweken van champignons, marketing en distributie.

Momenteel vermarkt Walsh Mushrooms jaarlijks 26.000 ton champignons waarmee het bedrijf een aandeel van 15% op de Britse champignonmarkt heeft. Door de overname stijgt het aantal personeelsleden naar 380, verdeeld over vier locaties. Het wekelijkse productievolume zal stijgen naar 140 ton.

Gevolgen Brexit
Padraic O'Leary, directeur van Walsh Mushrooms, legt uit dat de laatste 7 maanden erg moeilijk geweest zijn. Desondanks geeft hij aan er alle vertrouwen in te hebben dat de sector de uitdagingen die de Brexit met zich meebrengt te boven zal komen.

"Het is nu eenmaal een feit dat champignons de tweede grootste groentencategorie in het Verenigd Koninkrijk zijn. De Britse markt is nog niet zelfvoorzienend en zo'n 50% van de champignons worden geïmporteerd. De band tussen onze markten is echter sterk en we zijn ervan overtuigd dat de prijzen van Ierse champignons na de Brexit weer op een aanvaardbaar niveau zullen komen."

Paul Parmenter
Walsh Mushrooms
Tel: 01386 425 272
Mob: 07901 711301
Paul.Parmenter@walshmushrooms.com
www.walshmushrooms.com
Publicatiedatum: