Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse startup presenteert volledig duurzame verpakking

Tholen - In de oceanen drijft een plasticsoep, de afvalbergen worden alleen maar groter: verpakkingen leveren een belangrijke aan deze groeiende afvalberg. Hoewel de verpakkingsindustrie stappen zet om duurzamere verpakkingen te produceren, ging dat een groep Duitsers niet vergenoeg. Drie jaar geleden besloten ze een verpakking te ontwikkelen die volledig duurzaam is. Het eindresultaat: een verpakkingslijn van bladeren.



"We begonnen in 2013 als startup met onderzoek naar de duurzame verpakking," vertelt Carolin Fiechter, CFO van de Leaf Republic. Na drie jaar onderzoek en prototypes zijn ze nu zo ver dat er een volwaardige productie gemaakt kan worden. Sinds september worden op commerciële schaal verpakkingen van bladeren geproduceerd. Het gaat vooral om tafelgerei en verpakkingen voor salades.

Volledig afbreekbaar
De grondstoffen voor de verpakkingen worden geïmporteerd uit Latijns-Amerika en Azië. "We hebben een sterke overtuiging dat duurzaamheid de toekomst is," vervolgt Carolin. We werken samen met ngo's en andere organisaties in de landen waar we uit importeren. Daardoor weten we zeker dat de vrouwen die de bladeren plukken een eerlijk salaris krijgen en we een eerlijk product maken." De uiteindelijke productie van de borden is te vinden in Duitsland.



Voor de productie is het bedrijf afhankelijk van een speciaal type bladeren dat voldoende cellulose bevat om het in een vorm te drukken en dat na drogen groen blijft. Elk product bestaat uit drie lagen. De buitenste twee zijn bladeren, terwijl de binnenste laag van karton is. Dat karton wordt echter gemaakt van het afval dat ontstaat als de bladeren verwerkt worden. Feitelijk bestaat de hele verpakking dus uit blad. "De verpakkingen zijn volledig afbreekbaar binnen 28 dagen," vertelt Carolin.



"We krijgen hele enthousiaste reacties op de producten. Iedereen wil de verpakkingen aanraken en gebruiken, omdat het zo'n bijzonder product is. Je kunt het blad echt voelen." Hoewel Leaf Republic op dit moment nog in staat is om aan de vraag te voldoen, dreigt er wel een tekort. "We moeten de productie vergroten om in de toekomst aan de vraag te kunnen voldoen. We hebben alle machines zelf gebouwd." Daarom is het bedrijf opzoek naar investeerders. Carolin ziet veel potentie in de verpakkingen: "Het is nu nog een nicheproduct, maar het is een enorme markt. We zien een enorme markt, ook omdat we geen boom hoeven te kappen om papier te maken."

Meer informatie:
Leaf Republic
Carolin Fiechter
T: +49 8918912857
M: +491702777768
F: 49 8945246389
office@leaf-republic.com
www.leaf-republic.com