Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ARCO bouwt weeglijnen voor Canadese champignongigant

De Canadese champignongigant Greenwood Mushroom Farm breidt binnenkort hun productiefaciliteiten uit. Zij hebben ARCO uit Horst de opdracht gegeven om champignon weeglijnen te bouwen. Met behulp van de nieuwe weeglijn gaat Greenwood Mushroom Farm 4% tot 6% besparen op productverlies en gaat de productiecapaciteit er op vooruit.



Het Nederlandse ARCO is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, engineering en assemblage van de complete champignon afweeglijn voor de nieuwe productiefaciliteit van Greenwood. "Met behulp van de weeglijn gaat Greenwood Mushroom Farm 4% tot 6% besparen op productverlies door het tijdig signaleren van overgewicht in de verpakking. Dat komt doordat middels de weeglijn het gewicht per bakje champignons, uiterst nauwkeurig kan worden afgewogen. Uitgaande van een jaarlijkse productie van 4 miljoen kilo levert dit een gemiddelde besparing (5%) op van 200.000 kilo champignons. Daarnaast wordt met deze weeglijn ook een efficiƫntie slag gemaakt en gaat de Canadese champignongigant er qua productiecapaciteit fors op vooruit. Een enkele operator kan tot 100 bakjes per minuut zelfstandig op het gewenste gewicht afwegen", meldt ARCO.
De champignon weeglijn wordt geheel volgens de Canadese en Noord-Amerikaanse GMF / CSA richtlijnen uitgevoerd. Recent is gestart met de realisatie van de champignon weeglijn. In de lente van 2017 wordt de lijn in gebruik genomen.



Greenwood Mushroom Farm produceert zowel in de Canadese provincie Ontario en in Noord-Amerika. Het bedrijf verhandelt zijn champignons onder het merk Windmill Farms in de provincies Ontario en Quebec. Champignons worden geleverd aan zowel retailers als groothandelaren in consumentenverpakking en grootverpakking. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de markt met een breed distributienetwerk in het oosten van Canada.



Voor meer informatie:

ARCO
Stationsstraat 125
5963 AA Horst
T 088-006 5300
www.arco-solutions.nl

Publicatiedatum: