Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fingerlime, citrus voor fijnproevers

Fingerlimes, die tot voor kort nagenoeg onbekend waren, winnen steeds meer terrein op de Spaanse markt. In de regio Murcia heeft men ingezet op deze fruitsoort in een poging zich te onderscheiden en een plaats te veroveren op de markt. Volgens Antonio Montes, van Hermanos Montes, is het product in trek in de gastronomische sector vanwege zijn vele toepassingsmogelijkheden in de haute cuisine.
 
 
 
De grootste belemmering voor fingerlime is tot dusver de prijs. Het fruit is alleen verkrijgbaar op de grotere groothandelsmarkten en in exclusieve speciaalzaken waar de prijzen oplopen tot €200 per kilo. Gezien het feit dat het product nog niet in Spanje zelf geteeld wordt, zorgen de logistieke kosten voor nog hogere prijzen. Vooralsnog kunnen fingerlimes uit Australië geïmporteerd worden, waar de soort zijn herkomst heeft of uit Nederland via tussenhandelaren, waar het fruit goed op de markt ontvangen is. 
 
Voor meer informatie:
Antonio Montes
Frutas Hermanos Montes
Tel. +34 660 60 55 46
Publicatiedatum: