Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse bloedsinaasappelen hebben in buitenland geen concurrenten

Citrusproducent Agritalia is al ruim dertig jaar actief binnen de Siciliaanse fruitsector. Het bedrijf is gevestigd in Palagonia (Catania), een gebied dat bekend is vanwege de citrusteelt. Het bedrijf heeft zich in de loop der jaren toegelegd op de teelt van bloedsinaasappelen, die biologisch geteeld worden door middel van geïntegreerde teeltmethoden. Dankzij hun organoleptische eigenschappen zijn bloedsinaasappelen een kwaliteitsproduct dat rijk is aan voedingstoffen. 



Santo Margarone (op bovenstaande foto), marketingmanager van Agritalia, legt uit dat het fruit afkomstig is uit zowel eigen teelt als van partnerbedrijven. "We hebben er voor gekozen hoofdzakelijk aan de retail te leveren vanwege de goede balans tussen distributie en afzet."



"We richten ons op eerlijke relaties en doen er alles aan om producten van kwaliteit te leveren die beantwoorden aan de wens van de consument. Dit klinkt eenvoudig maar toch moeten alle werknemers zich volledig inspannen om deze doelstelling te bereiken. We zijn ons ervan bewust dat het leveren van kwaliteit en efficiëntie de manier is om serieus genomen te worden op de markt en om toekomstige uitdagingen aan te kunnen gaan," geeft Margarone aan.



Ondanks de kleinere volumes van het seizoen 2016-2017 waren de maten van de vroege oogst gemiddeld. Dit is met name het geval voor citrus dat afkomstig is uit boomgaarden die aangetast zijn door CTV, citrus tristeza virus. De kalibers van bloedsinaasappelen zijn middelgroot tot groot. Oude boomgaarden zijn minder productief en hierdoor wisselen overproductie en lage productie elkaar af. "We zien momenteel een productiedaling van 50%. We proberen dit op te vangen door onze nieuwe boomgaarden. Het seizoen is echter nog maar net begonnen."



"Tussen januari en maart bereikt de handel in bloedsinaasappelen een piek. De prijzen zijn dit jaar hoger dan vorig jaar toen overproductie de prijzen drukte. In 2015 lagen de prijzen van sinaasappelen van middelmatige tot goede kwaliteit rond de €0,15 tot €0,25 per kilo. Dit jaar brengen sinaasappelen van dezelfde kwaliteit €0,40 tot €0,50 per kilo op. Uiteraard hangen de prijzen ook af van het ras en de kwaliteit."



"De aanvoer van Moro en Sanguinello is krap. De vraag naar Tarocco is echter het grootst en vertegenwoordigt 80% van de markt. Dankzij het microklimaat in deze regio heeft ons product een unieke pigmentatie, waar niet mee te concurreren valt."


"Ook al weet Spanje ons te verslaan met blonde sinaasappelen, zij kunnen niet met ons concurreren als het aankomt op bloedsinaasappelen. We leveren aan de Italiaanse markt, waarbij 70% voor de retail bestemd is, 20% voor de groothandel en 10% voor de foodservicebranche. In de toekomst willen wij graag gaan exporteren naar Noord-Europa, met name naar Nederland, Groot-Brittannië en Scandinavië," besluit Margarone.

Contact:
Agritalia soc.coop. agricola

Via Palermo, Z.I.
95046 Palagonia (CT)
Tel.: (+39) 095 7951086
Cell.: (+39) 335 1229873
Email: info@agritalia.info
Facebook: Agritalia soc.coop.agricola
Publicatiedatum: