Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Costa Ricaanse studenten onwikkelen biologisch afbreekbare zakken voor bananen

Een aantal studenten aan een universiteit uit Costa Rica wilde iets doen aan de hoeveelheid plastic die in het land gebruikt wordt en de invloed die kunststoffen hebben op het milieu. Alleen al de Costa Ricaanse bananensector gebruikt een aanzienlijke hoeveelheid. "De bananenexport is goed voor 35,4% van de totale agrarische export van het land. Ruw geschat wordt daar ongeveer 50 miljoen meter polyethyleen (plastic) op gebruikt", aldus studente Daniela Palomo. 

Plastic doet er twintig of zelfs duizend jaar over om volledig af te breken. Om dit te veranderen, heeft een groep studenten van de Universidad de Costa Rica bestaande uit Daniela Palomo, Josť Eduardo Castro en SebastiŠn HernŠndez, een kunststof ontwikkeld die ongeveer vijf keer bestendiger is dan de normale plastic zak en die binnen 18 maanden verteert.

Volgens de onderzoekers hebben de zakken ook andere voordelen: een van de grote voordelen is dat er minder energie nodig is voor de productie van de milieuvriendelijke zakken. Daarnaast overwegen de studenten andere toepassingen voor het materiaal en zou het kunnen dienen als wegwerpbestek. Onlangs verbood de Universidad de Costa Rica het gebruik van styrofoam op de campus omdat het bijna een eeuw over de afbraak doet. De studenten realiseren zich dus dat ze werken aan een belangrijk doel.

Publicatiedatum: 27-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: