Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Druiventeler MGE ontvangt Rainforest Alliance-certificaat

Het in Andhra Pradesh gevestigde Monsoon Green Earth (MGE) is het eerste bedrijf van India dat het Rainforest Alliance-certificaat in handen heeft gekregen voor de druiventeelt. Eerder had MGE alle richtlijnen geïmplementeerd van het Sustainable Agriculture Network (SAN).

MGE zal nu zijn druiven onder de merken MGE en Mr Quality in Europa op de markt zetten met het Rainforest Alliance-label. Volgens sales-directeur Girish Sarda is de teelt van druiven erg intensief. Dat heeft als gevolg dat conventionele methodes gericht op een korte productiecyclus mogelijk kunnen leiden tot onherstelbare milieuschade. MGE heeft daarom een model voor samenwerking met telers opgesteld dat is gericht op duurzaamheid. Dit moet leiden tot zowel verbeterde productie als het beschermen van de natuurlijke en sociale omgeving.

"We gokken erop dat onze klanten waardering gaan hebben voor de energie die we steken in milieubewuste en sociaal verantwoordelijke productie. We denken dat ze daarom de voorkeur voor ons producten gaan krijgen tegenover het grote aantal concurrenten in de markt," zegt Sarda.
Publicatiedatum: